Islam-vastainen mielenosoitus kuohutti nuoria – "Osa oppilaista olisi halunnut mukaan, osa näytti keskisormea"

Helsinkiläisen Vesalan yläasteen koulun liepeillä järjestettiin viime viikon keskiviikkona tunteita kuohuttanut mielenosoitus. Google Street View

Jari Pietiläinen

Helsingin poliisi ottaa kantaa keskiviikkona helsinkiläisen Vesalan koulun liepeillä mieliä kuohuttaneeseen mielenosoitukseen

Poliisi korostaa, että viranomaisten roolina on pysytellä mielenilmauksen yhteydessäneutraalina ja turvata ilmaisuvapaus. Näin Vesalassa myös toimittiin, kertoo poliisi.

Poliisin näkökulmasta iltapäivä sujui rauhallisesti. Koulun oppilaissa se sen sijaan herätti vahvoja tunnereaktioita.

– Osa oppilaista ilmaisi mielipiteensä mielenosoituksen sisällöstä muun muassa näyttämällä keskisormea mielenosoittajille, kertoo Helsingin poliisi.

– Toiset oppilaista taas olisivat halunneet tavalla tai toisella osallistua mielenosoitukseen, mutta opettajat hakivat heidät oppitunnille. Mielenosoituksen lopuksi yksi koulun oppilaista tuli puhumaan mielenosoitukseen.

Mielenosoituksen järjestäjän avoimen Facebook-kutsun siivittämänä paikan päälle tuli iltapäivällä noin kolmisenkymmentä mielenosoittajaa.

Mielenosoitus piti sisällään lähinnä puheita, joissa moitittiin koulua siitä, että he pyrkivät edistämään islamin uskon leviämistä Suomessa.

–Poliisi otti etukäteen huomioon sen, että tämän kyseisen mielenosoituksen luonne on sellainen, että se herättää paljon tunteita, Helsingin poliisi kertoi torstaina.

– Vaikka mielenosoittajien agenda ei olisi kaikkien mieleen, poliisin tehtävä on kuitenkin turvata mielenosoitukset niiden aiheesta riippumatta, eikä mielenosoituksissa ole ennakkosensuuria. Poliisilla ei kuitenkaan ole kynnystä tehdä omatoimisesti rikosilmoitusta mielenosoituksista, mikäli niissä havaitaan laittomuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 2. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 3. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 4. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 5. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 6. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 7. Tampereen lasten ja nuorten sairaalan potilaat saivat sähkökäyttöiset leikkiautot – Kulkupeleillä on kilpailukykyinen huippunopeuskin
 8. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"
 9. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 10. Pohjois-Hervantaan rakennetaan uutta asumista
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 13. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 14. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 15. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.