Hämpin elävöitys jatkuu! – Neljä yrittäjää sai paikan itäpäästä, yhdellä avajaiset tänään

KATUKEITTIÖ Hämeenkadun elävöitysalueen raunioille tulee elämää. Uutuutena italialaiset paninit.

Hämeenkadun itäpään elävöittämisalue ei sittenkään kuollut, vaikka rakenteet purettiin. Hämpin itäpäähän on ilmestynyt jo kolme myyntikojua.

Tamperelainen Roberto D’Esposito avasi tänään perjantaina Hämeenkadun itäpäähän Napto-nimisen katukeittiön, jossa valmistetaan aitoja italialaisia panineja. Napton kioski sijaitsee Hennes & Mauritzin pääovea vastapäätä. Tilaa ei ole paljon, mutta se ei miestä harmita.

– Jos jonoa tulee, sen voi ohjata kulkemaan Hämeenkadun suuntaisesti,D’Esposito kertoo.

D’Espositon vuokraamaan piskuiseen katutilaan mahtuu myös kaksi pöytää ja viisi tuolia. Ja laajentamisen varaakin on muutaman pöydän verran.

Tampereen kaupunki on myöntänyt pienimuotoista jatkoa Hämeenkadun itäpään elävöitykselle siten, että neljälle myyntikojulle on etsitty vuokrapaikat. Napton lisäksi itäpäästä löytyvät jäätelökioski ja viime vuodelta tuttu Jörn´s Döner. Neljäs yrittäjä avaa myyntipisteensä myöhemmin kesäkuussa.

Kioskipaikkoja vuokraa Tampere Tunnetuksi ry. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Riikka Töytäri kertoo, että hakemuksia tuli jonkin verran enemmän kuin mitä paikkoja oli tarjolla.

– Kevyille ja pienille kojuille voi vielä löytyä päiväpaikkoja, mutta muuten paikat ovat täynnä.

Itäpään pienimuotoinen elävöitys jatkuu kesän loppuun. Sen jälkeen tilanne on auki.

– Jos tarvetta on, niin ilman muuta voimme auttaa kaupunkia myös ensi vuonna paikkojen vuokraamisessa, Töytäri kertoo.

Roberto D’Espositon perustama Napto on uusi ruokapaikka Tampereella.

– Käyn pari kolme kertaa vuodessa Italiassa. Siellä tulee mietittyä, miksi Suomesta ei saa italialaisia, paikan päällä valmistettuja panineja.

D’Esposito mietti aluksi, hakisiko Naptolle paikkaa Hämeenkadun itäpäästä vai Laukontorilta. Vaakakuppi kallistui lopulta Hämeenkadun puolelle.

– Minulle kerrottiin, että Laukontori on jo aika täynnä. Uskon, että Hämeenkatu on hyvä valinta, ja ehkä jopa parempi kuin Laukontori, D’Esposito kertoo.

Henkilöautoilu loppuu itäpäässä

Raitiotien rakentaminen alkaa Hämeenkadun itäpäässä kesäkuussa.

Henkilöautoliikenne Hämeenkadun itäpäässä päättyy maanantaina. Hämpin itäpäässä sallitaan vain taksi-, huolto- ja bussiliikenne.

Hämeenkadun, Rautatienkadun ja Itsenäisyydenkadun liittymäalueella tehdään kaistajärjestelyjä ja ajolinjojen muutoksia.

Rautatien alikulkua edeltävä bussipysäkki siirtyy Hämeenkadulle Stockmannia vastapäätä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut