Tubetähti Mmiisas itki ensimmäisenä koulupäivänään – Kesä menee hymy huulilla Tampereella

HENKILÖ Suosittu tamperelainen tubettaja Mmiisas näyttää videoillaan lähes kaiken.

Miisa Rotola-Pukkila pitää Tamperetta lähinnä opiskelukaupunkinaan. Hänellä on haave muuttaa ulkomaille ainakin jossakin kohtaa elämää. Sonja Sivonen

Sonja Sivonen

Vuonna 2015 Keuruulta Tampereelle yliopisto-opintojen perässä muuttanut Miisa Rotola-Pukkila eli Mmiisas itki ensimmäisenä koulupäivänään. Hän joutui aloittamaan uuden elämän yksin vieraassa kaupungissa puheviestinnän opiskelijana, ja tulevaisuus jännitti. Kesällä 2017 Rotola-Pukkilan kasvoilla ei näy enää häivääkään surusta. Tilalle on tullut hymy, joka on tuttu myös hänen 326 000 YouTube-seuraajalleen.

– Koulu loppui jo toukokuussa, ja siitä lähtien olen panostanut normaalia enemmän videobloggaajan työhöni. Kesällä tavoitteena on julkaista noin neljästä viiteen videota viikossa. Tavallisesti kouluaikana tasapainottelen yliopisto-opintojen ja videobloggaamisen kanssa, mutta kesällä aikaa riittää enemmän Tubelle, Mmiisas lupaa.

Kesällä hän aikoo myös matkustella, käydä festivaaleilla ja nauttia elämästä entistä enemmän.

– Suunnitelmissa on viettää äiti-tytäraikaa Roomassa, ja suuntaan myös Los Angelesiin myöhemmin kesällä kuukauden ajaksi. Ruisrockiin menen neljättä kertaa, ja se on ihan suosikkifestarini, Mmiisas hymyilee.

Rotola-Pukkila latasi ensimmäisen videonsa YouTubeen vuonna 2013. Silloin omasta elämästä kertovien videopostausten lataaminen Internetiin muiden nähtäville ei ollut yleistä.

– Kirjoitin blogia ennen kuin aloitin vloggaamisen. Ensimmäinen videoni syntyikin jo kuopatun blogini lukijoiden pyynnöstä. Kuvasin jo tuolloin aidosti ja rehellisesti elämääni ja näytin, millainen olen oikeasti, Mmiisas toteaa.

Tamperelaistunut some-julkkis ei paljasta julkisuuteen kuitenkaan ihan kaikkea.

– Seuraajani voivat tietää, mistä asioista pidän ja mitä teen, mutta vain läheiseni tuntevat minut oikeasti. Saatan jättää kameran kotiin, jos minulla on todella huono päivä. Haluan piristää videoillani ihmisiä näyttämällä positiivista elämänasennettani, Mmiisas toteaa.

Mmiisasilla on Instagramissa lähes 400 000 seuraajaa, ja tämän YouTuben tilaajamäärät ovat jatkaneet tasaista kasvua vuoden 2014 piikin jälkeen. Hän uskoo, että suosion syynä on aktiivinen videoiden tekeminen ja sattuma.

– Videobloggaaminen oli melko uusi juttu, kun aloitin sen, joten tarjontaa oli vähemmän. Läheisenikin kummastelivat aluksi harrastustani, mutta he tottuivat nopeasti kameran läsnäoloon. Minulla on ihan paras tukiverkko, nainen vakuuttaa.

Mmiisasin unelmat liittyvät työhön, matkustamiseen ja mahdollisesti tulevaisuudessa tavalliseen perhe-elämään.

– Toivottavasti saan vuosienkin päästä toteuttaa itseäni luovasti. Haluaisin myös muuttaa ainakin väliaikaisesti ulkomaille, ja noin kymmenen vuoden päästä todennäköisesti asun yhdessä nykyisen poikaystäväni kanssa. Meillä saattaa olla tuolloin jo perhettäkin, Mmiisas haaveilee.

Mmiisas

tamperelainen 22-vuotias puheviestinnän opiskelija

tekee videoita omasta elämästään YouTubeen, missä hänellä on noin 326 000 tilaajaa

lataa päivittäin kuvia Instagramiin, missä hänellä on noin 400 000 seuraajaa

rakastaa hitaita aamuja, hedelmäaamupaloja, auringonpaistetta ja matkustamista

harrastaa ruuanlaittoa, leipomista ja kuntosalilla käymistä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 2. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 3. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 4. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 5. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs
 11. "Koko ajan on pöhinä päällä" – Kukkaispormestari Paulina Ahokas inspiroituu Tampereen tarinasta
 12. Kolumni: Kotimaa on mansikkainen – "Kaikki tämä ilman jonotusta ja stressiä, turvallisesti."
 13. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 14. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 15. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 2. ”Pysähtyminen teki hyvää” – Kohujulkisuudestakin tunnettu Henna Peltonen viettää tavallista perhearkea Pispalassa
 3. Tampere hakee aikuisia päivystämään suojateille koulujen alkaessa – Kouluja listalla 28
 4. Suomen suurin kesätaidetapahtuma alkaa Tampereella lauantaina – Finlayson Art Area 2020 tuo luonnon 200-vuotiaalle tehdasalueelle, katso mitä tapahtuu!
 5. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 6. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 7. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 8. "En jaksanut olla tekemättä mitään" – Heti kohun aiheuttaneesta Pyrinnön jenkkivahvistuksesta vuosimallia 1974 tuli Suomeen amerikkalaisen ruuan lähettiläs
 9. Tärkeä tamperelainen: ”Ota opas, niin kuulet, mitä näet” – Anja on opastanut Tamperetta jo 40 vuotta
 10. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 11. Olisiko 70-vuotias Juice suostunut koronakaranteeniin? – "Tuskin..."
 12. Tätä taloa tehdään jo, vaikka tontilla ei näy mitään – Härmälään kohoaa puukerrostalo, jonka kylpyhuonekin tehdään elementtinä tehtaalla
 13. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 14. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 15. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.