Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperelaisnaiset liftasivat ympäri Suomea ilman tietoa yösijasta – "Liftasimme puoli kolmeen saakka aamulla"

ILMIÖ Tamperelaisliftarit kuvasivat kisamatkaansa Facebook-sivulle Mansemuijat maakuntamatkalla, joka täyttyi iloisista kuvista, teksteistä ja videoista.

TamperelainenHenriikka Mäkelätörmäsi viime viikolla sattumalta Facebookissa Pohjois-Euroopan suurimpaan Hitchball 4000 -liftauskisaan. Ilmoittautuminen oli sulkeutunut jo pari viikkoa aikaisemmin, mutta hän päätti silti täyttää ilmoittautumiskaavakkeen.

– Sain 72 tuntia ennen kisan alkua puhelun, että pääsin mukaan. Pyysin heti Hanna Toivostatiimiparikseni, Mäkeläkertoo.

Kilpailussa oli tarkoituksena liftata ennalta määrätyille rasteille, jotka sijaitsevat ympäri Suomea ja naapurimaita ja kerätä rasteilta pisteitä. Kisa alkoi perjantaina kello 18 Helsingistä, ja pisteidenlasku päättyi sunnuntaina kello 23.

– Kisan jälkeen oli vielä 12 tuntia aikaa palata Helsinkiin, minne ehdimme kirjaimellisesti viime minuutilla! Mäkelä nauraa.

Aluksi hän olisi halunnut lähteä Baltiaan.

– Päätimme tavoitella voittoa, joten keräsimme rastit vain Suomen sisältä. Aloitimme rastien keräämisen Turusta, mistä tiemme jatkui Raumalle. Siellä jouduimme liftaamaan puoli kolmeen saakka aamulla ennen kuin saimme kyydin Yyterin rastille, missä yövyimme. Yyteristä matkasimme Porin, Söörmarkun ja Närpiön kautta Vaasan rastille, mistä matkamme jatkui Isokyrön panimoon maistelemaan maailman parasta giniä, Mäkelä kertoo.

Kaksikko onnistui saamaan seuraavan yöpaikan Seinäjoelta, mistä matka jatkui aamulla Tuurin ja Ähtärin kautta Petäjävedelle.

– Siellä tutustuimme Unescon maailmanperintökohteeseen, minkä jälkeen jatkoimme Jyväskylään saunarastille. Saunomisen jälkeen saimme kyydin Jämsään, ja siitä ehdimme kilpailun viimeisen puolen tunnin aikana vielä Tampereelle Plevnaan saamaan viimeiset pisteet. Maanantaiaamuna liftasimme päätepiste Helsinkiin, Toivonen kertoo.

Kilpailun sääntöjen mukaan edetä saa vain liftaamalla lukuun ottamatta kaupunkien sisäistä julkista liikennettä.

– Reissussa olivat parasta kohtaamiset ihmisten kanssa. Jokaisen kanssa löytyi jokin yhteinen sävel ja jutunaihe, vaikka olisimme olleet muuten eri maailmoista. Kuulimme ihmisten rakkaustarinoita ja saimme myös maailman parhaan kiljureseptin, Mäkelä ja Toivonen hymyilevät.

Edit: 7.6.2017 8.10 Naisten nimet vaihdettu toisin päin.