Tässä komea alku! – Tampereelle tulee lähes 40 000 kesäkukkaa

Tampereen puistoihin sekä tori- ja katualueille istutetaan tänäkin kesänä lähes 40 000 kesäkukkaa juhannukseen mennessä.

Tällä viikolla aloitettiin kannojen istutus. Koskipuistoon väriä tuo jo noin 1000 punaista kannaa, ja toiselle puolelle koskea Kirjastonpuistoon istutetaan 800 kannaa.

Loppuviikosta Nalkalan rantaan ilmestyvät keltaiset kannat ja Pyynikin ammattikoulun edustalle punaiset kannat.

Kesäkukkaryhmiä ja kesäkukkaruukkuja tulee keskustaan ja eri puolille Tamperetta. Kesäkukkien ohella puistoissa on myös monivuotisia perennoita. Keskustorin alueelle tulevat istutukset ja ruukkukukat ovat tänä vuonna sinivalkoisia Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Erilaiset työmaat tuovat muutoksia ruukkujen sijoitteluun. Esimerkiksi Rautatienkadun liikenteenjakajan ruukut vietiin tänä vuonna Sorin aukiolle.

Suosituimpia lajikkeita kaupungin penkeissä ovat begonia, pelargonia uudenguineanliisa, petunia, salvia, zinnia ja gaura, jolla on valkoinen tähkämäinen kukka. Laikunlavan viereiseen, Kirjastonpuiston kukkapuutarhaan istutetaan entiseen tapaan kesäksi narsissitupakkaa, hämähäkkikukkaa, salviaa, gauraa, uudenguineanliisaa, punalehteä, lehtibegoniaa, kyynelverenpisaraa ja uudenseelanninpellavaa.

Kaikki kesäkukat on kasvatettu Mäkelän puutarhalla Lempäälässä, ja niitä tuodaan sieltä päivittäin suoraan istutuspaikoille isoihin ryhmiin. Ruukkujen ja pienien ryhmien kukat tuodaan Hatanpään puutarhalle. Kukat istutetaan ruukkuihin Hatanpäällä.

Viheralueiden kunnossapidosta vastaavat työntekijät pitävät kasvit kunnossa. Ruukkujen kastelussa menee yhdeltä traktorilta koko kesä. Hervannassa ja Kalevassa kasevja suihkuttelee toinen traktori tarpeen mukaan.

Kukkaisviikot on tänä vuonna koko kesän tapahtuma: kukkaisviikkojen kukat saapuvat keskustaan vähitellen. Kaupunginpuutarha kasvattaa itse vielä osan kukkaisviikon kasveista ja syyskukista. Myös varataimet hoidetaan Hatanpäällä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut