Heti yllätys Halla-ahon kotilähiössä – Työtön somali ei tiedä, kuka hän on

Somaliasta Suomeen ja Tampereen Peltolammille 2000-luvun alussa tullut Nuur Sheik ei tiedä, kuka on Jussi Halla-aho. Halla-aho eli lapsuutensa ja nuoruutensa Peltolammin lähiössä. Joel Oikari

Pekka Ruissalo

Kuten tiedämme, Suomen somaleista ei tullut aivan sellaista menestystarinaa, jota heistä 1990-alussa povattiin. Asiat ovat suorastaan huonosti.

Sitaatti on peräisin Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kynästä ja päivätty helmikuulle 2008. Maahanmuuttokriittisten Mestarin vanhat Scripta-blogikirjoitukset ovat herättäneet paljon keskustelua jo aiemmin, mutta varsinkin tällä viikolla. On ihmetelty, miten tällaisesta miehestä voi tulla puolueelle johtaja.

Halla-ahon lapsuuden ja nuoruuden identiteetti rakentui Tampereen Peltolammilla. Keskiviikkoaamuna ei kulu kauankaan aikaa, kun lähiössä vastaan kävelee ensimmäinen somali. Hän on Nuur Muhujaadin Sheik Mies puhuu kohtalaisen ymmärrettävää suomea. Hän on asunut lähiössä vuodesta 2003 alkaen. Suomeen hän tuli vuonna 2001. Mies katsoo ihmetellen, kun häneltä kysyy mielipidettä Jussi Halla-ahosta.

– En tiedä, kuka hän on. En katso paljon televisiota. Peltolammilla kaikki on ok. Ei ole rasismia, Sheik sanoo.

Sheikillä asiat ovat noin muuten – kuten Halla-aho blogissaan kuvasi – huonosti. Selkä on niin pahasti kipeänä, että suurin osa ajasta kuluu sairaalassa.

– En pysty tekemään töitä. Se harmittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 2. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 3. Pirkkalan Partolaan avautui uusi McDonald`s – Yrittäjänä pikaruokaketjun toisen polven konkari
 4. Pirkkalan suuntaan kulkeva ratikka saa eniten kannatusta – seuturatikkakyselyssä vastaajat vetivät kotiinpäin
 5. Polkujuoksu on Tampereellakin jo niin suosittua, että ihmiset haluavat kilpailureiteille vaikka yksin – "Poluilla ja luonnossa voi rauhoittua"
 6. Autoilija ja hirvi törmäsivät Tampereen Leinolassa
 7. "Meidän toimitusjohtajalla on varmaan joku kristallipallo kotona" – tamperelaisravintola varautui koronakesään jo ennen kuin siitä tiedettiin
 8. Pirkanmaalaisessa koripalloilussa tapahtui varsinainen siirtosensaatio: Pyrinnön kapteeni vaihtaa maisemaa Nokialle
 9. VR rekrytoi Tampereen Ratikkaan 65 ensimmäistä kuljettajaa – Tiedotustilaisuus lähetetään tiistaina kello 16
 10. Entinen Tappara-patukka Tuukka Mäntylä ryhtyi legendaarisen kalakioskin veturiksi – "Jos en olisi voinut tai osannut taklata, hyötyni joukkueelle olisi ollut aika nimellinen"
 11. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 12. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 13. Tampere-talossa fiilistellään tänä kesänä keikkatunnelmaa kuvien välityksellä – Sorsapuistossa muumihahmot tervehtivät kävijöitä
 14. Pääkirjoitus: Rajoitusten purku on helpotus
 15. Pitkän linjan Tappara-toimitusjohtaja sai kansainvälisen tunnustuspalkinnon – Mikko Leinoselle ensimmäinen eurooppalaisen seurajääkiekon johtajuuspalkinto

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.