Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heti yllätys Halla-ahon kotilähiössä – Työtön somali ei tiedä, kuka hän on

Kuten tiedämme, Suomen somaleista ei tullut aivan sellaista menestystarinaa, jota heistä 1990-alussa povattiin. Asiat ovat suorastaan huonosti.

Sitaatti on peräisin Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kynästä ja päivätty helmikuulle 2008. Maahanmuuttokriittisten Mestarin vanhat Scripta-blogikirjoitukset ovat herättäneet paljon keskustelua jo aiemmin, mutta varsinkin tällä viikolla. On ihmetelty, miten tällaisesta miehestä voi tulla puolueelle johtaja.

Halla-ahon lapsuuden ja nuoruuden identiteetti rakentui Tampereen Peltolammilla. Keskiviikkoaamuna ei kulu kauankaan aikaa, kun lähiössä vastaan kävelee ensimmäinen somali. Hän on Nuur Muhujaadin Sheik Mies puhuu kohtalaisen ymmärrettävää suomea. Hän on asunut lähiössä vuodesta 2003 alkaen. Suomeen hän tuli vuonna 2001. Mies katsoo ihmetellen, kun häneltä kysyy mielipidettä Jussi Halla-ahosta.

– En tiedä, kuka hän on. En katso paljon televisiota. Peltolammilla kaikki on ok. Ei ole rasismia, Sheik sanoo.

Sheikillä asiat ovat noin muuten – kuten Halla-aho blogissaan kuvasi – huonosti. Selkä on niin pahasti kipeänä, että suurin osa ajasta kuluu sairaalassa.

– En pysty tekemään töitä. Se harmittaa.