Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muumimuseo avaa ovet lauantaina – Näin museolla juhlitaan viikonloppuna

AVAJAISET Museoon mahtuu kerrallaan 350 henkeä.

Muumimuseo pysyy visusti salassa aina viime minuuteille asti. Museo paljastetaan tiedotusvälineillekin vain hetkeä ennen ovien avaamista suurelle yleisölle.

– Viimeisiä töitä tehdään minuuttiaikataululla aina avajaisiin asti, viestintäsuunnittelija Heli Hakala kertoo.

Ihan kaikkea ei edes yritetä saada valmiiksi. Vierailevien näyttelyiden tila ja pedagoginen tila valmistuvat museoon vasta elokuussa.

Muumimuseon avajaisiin on tulossa kansainvälisiä tiedotusvälineitä ainakin Venäjältä, Hollannista ja Isosta-Britanniasta. Ennen virallisia avajaisia tilaan tutustuu myös japanilaisryhmä.

Muumimuseo avataan yleisölle lauantaina kello 11. Museoon mahtuu kerrallaan 350 henkeä. Hakala kertoo, että museoon pääsijöitä saatetaan joutua rajoittamaan, jos paikalle tulee yleisöryntäys.

Toisaalta avajaisten painetta saattaa helpottaa se, että Tampere-talossa ja Sorsapuistossa järjestetään avajaisviikonloppuna ilmainen kansanjuhla.

Muumimuseoon avattava perusnäyttely ”Kuinkas sitten kävikään?” esittelee muumien koko tarinan aina suuren tuhotulvan vedenpaisumuksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin. Näyttelyssä on esillä lähes 400 alkuperäistä muumiaiheista kuvitusta ja kolmisenkymmentä kuvaelmaa.

Keskellä näyttelytilaa sijaitsee viisikerroksinen Muumitalo. Museossa on myös muutamia interaktiivisia ja osallistavia teoksia, kuten Taikurin hattu, johon pääsee pujahtamaan sisään sekä 3D-mallinnettu Muumitalo.

Museon odotetaan vetävän kaupunkiin jopa 200 000 kävijää vuodessa.