Olemme kadottaneet luonnollisen elämänrytmin" – Kolme biohakkeria valloittaa maailmaa tällä konseptilla

YRITTÄMINEN Kolme biohakkeria valloittaa maailmaa terveyskonseptilla.

Teknologia-asiantuntija Teemu Arina, lääkäri Olli Sovijärvi ja tamperelainen ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja kirjaimellisesti hyppäävät Biohacker Summit -tapahtuman esiintyjälavalle Tukholmassa 19. toukokuuta. Biohacker Centerin perustajat, Biohakkerin käsikirjan kirjoittajat ja terveyskonferessin järjestäjät ottavat lavan haltuun hymyillen ja aplodien saattelemana, ja luento liikunnan biohakkeroinnista alkaa.

– Biohakkeroiminen on pyrkimistä parempaan elämään teknologisten laitteiden ja mittaamisen antaman palautteen avulla. Biohakkeroinnissa ihmistä tarkastellaan organismina, joka koostuu atomeista, molekyyleistä ja mikrobeista, joten jokainen on geeniperimänsä, hengittämänsä ilman, juomansa nesteen ja syömänsä ruuan muodostama kokonaisuus, Arina toteaa.

Hän painottaa, että ihminen ei ole vain sitä mitä syö ja imeyttää vaan sitä mitä ruoka on imenyt itseensä aikaisemmin.

Biohakkeroinnissa pyritään luomaan uusi ja parempi versio itsestä optimoimalla elämää yksilöllisesti evoluutionäkökulman kautta.

– Olemme kadottaneet luonnollisen elämänrytmin. Ihmiset eivät liiku tai syö enää samalla tavalla kuin tuhansia vuosia sitten, ja evoluutio ei ole pysynyt muutoksessa mukana, Sovijärvi perustelee.

Terveysseminaarin järjestäjien yhteinen matka alkoi vuonna 2013 Biohakkerin käsikirjan kirjoittamisesta. Arina oli tehnyt yhteistyön alkaessa jo kirjaan osion Uni, ja Sovijärvi otti vastuulleen Liikunta-osion kirjoittamisen.

– Olin mukana pääasiassa Ravinto-osion tekemisessä. Muita lukuja kirjassa ovat Työ ja Mieli, jotka kuuluvat myös olennaisesti elämänlaadun optimoimiseen, kertoo Halmetoja.

Kirjan on tarkoitus ilmestyä omakustanteena myös englanniksi joulukuussa 2017. Biohakkerointiin harrastuksena suhtautuvat yrittäjät ovat valloittaneet ulkomaita myös webinaarien, verkkokurssien ja konferenssien kanssa.

– Olemme pitäneet seminaaritapahtumia Helsingissä, Lontoossa ja Tukholmassa. Meidät on kutsuttu jo ainakin kymmeneen maahan pitämään konferenssejamme, joissa on esiintymislavan lisäksi erillisessä tilassa terveysteknologiayrittäjien esittelypisteitä. Siellä on tietysti mahdollisuus kuunnella puhujia kuulokkeista, Arina toteaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut