Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kiljuvia faneja ja teinihysteriaa – Tällaista oli, kun Dingon jäsenet äänittivät hyväntekeväisyysbiisiä Lempäälässä keväällä 1985, katso video

Huhtikuu 1985 Pirkanmaan Lempäälässä. Muusikko Mika Sundqvistin MSL-studion pihassa on sellainen hulina, ettei vastaavaa ole pihamaalla ole koettu sitä ennen eikä kenties senkään jälkeen. Suomalaisista tuon ajan bändeistä koottu hyväntekeväisyysryhmä Apua! Orkesteri on taltioimassa sisätiloissa Juice Leskisen säveltämää ja sanoittamaa laulua, joka kulkee nimellä Maksamme Velkaa

Hysterian aiheuttaa se, että projektiin osallistuu ajan superbändi Dingon jäseniä. Fanit piirittävät pihamaata ja kurkistelevat pienistä ikkunoista nähdäkseen suosikkinsa. Pertti Neumann muistelee noita aikoja huvittuneena.

– Sessiosta liikkuu sellainen tarina, että kun basistimme Laaksosen Pepe meni käymään vessassa, hän katsoi ylös ja sieltä kurkisti parin teinitytön kasvot. Voin vahvistaa, että tuo pitää paikkaansa, Neumann nauraa.

Levyllä kerättiin rahaa Live Aid-hengessä Etiopian nälänhädän uhreille ja tuotto olikin kiitettävä. Lopullinen tuotto asettui 250 000 markkaan ja ylitti tuolloisen kultalevyrajan. Neumann muistelee sessiota hyvillä mielin.

– Siinä oli jotain poikkeavaa ja hohdokasta, aivan kuten 1980-luvulla oli yleensäkin. Vastaavia sessioita voisi olla enemmänkin nykypäivänä, Neumann sanoo.