Tampereella on valittu käräjäoikeuden lautamiehiksi Suomen Sisun aktiiveja – Vihreiltäkin tuli ääni!

Tampereen kaupunginvaltuusto on valinnut käräjäoikeuden lautamiehiksi kaksi Suomen Sisun aktiivia. Suomen Sisu on järjestö, joka on leimattu julkisuudessa rasistiseksi ja jota Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini syyttää puolueen kaappaamisesta.

Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi yhteensä 29 lautamiestä toimikaudeksi 1.6.2017–31.5.2021. Valituista lautamiehistä Suomen Sisun aktiiveja ovat Seikku Kaita ja Juha Karjalainen

Kaita sai Tamperelaisen tietojen mukaan kaupunginvaltuuston järjestämässä äänestyksessä 43 ääntä ja Karjalainen 54 ääntä. Tampereen kaupunginvaltuustossa on 67 valtuutettua. Valtaosa ehdokkaista on siis kannattanut Karjalaista. Kaitakin on saanut reilun enemmistön tuen.

Kaita ja Karjalainen olivat molemmat valtakoalition yhteisiä ehdokkaita. Käräjäoikeuden lautamiesvaali toteutettiin valtuustossa suljettuna lippuäänestyksenä. Tuloksesta voi kuitenkin päätellä sen, että Karjalainen on saanut ääniä mm. demareilta ja vihreiltäkin ainakin yhden äänen.

Kaita ja Karjalainen löytyvät molemmat Suomen Sisun nettisivuilta listasta, johon on kerätty kuntavaaleissa ehdolla olevia järjestön jäseniä.

Seikku Kaidalla oli Perussuomalaisten Jyväskylässä järjestämässä puoluekokouksessa oma lista, joka ei kuitenkaan saanut kannatusta.

Lautamies

Käräjäoikeuksissa on lakimiestuomareiden lisäksi oikeutta jakamassa maallikoita eli lautamiehiä.

Ratkaisua tehtäessä jokaisella lautamiehellä on yksilöllinen äänioikeus.

Lautamiehet osallistuvat käräjäoikeudessa rikosjuttujen ratkaisemiseen.

Lähde: www.oikeus.fi

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut