Dingo nähdään juhannuksena kaksi kertaa festivaalilavalla – Näin Neumann muistelee tamperelaista rockyleisöä

Dingon Neumann muistelee lämmöllä tamperelaista festivaaliyleisöä. Tänä juhannuksena Dingo tekee kaksi keikkaa, juhannusaattona on vuorossa Himos.

Pekka Ruissalo

1980-luvulla monenlaiset myynti- ja yleisöennätykset rikkonut porilaislähtöinen Dingo teki tunnetuimmalla kokoonpanollaan paluun keväällä. Ensimmäinen keikka toukokuussa Porissa veti täkäläisen yökerhon tupaten täyteen katsojia.

Nyt yhtye on aloittanut pienimuotoisen kiertueen, joka käsittää seitsemän kesäfestivaalikeikkaa. Juhannuksena yhtye nähdään Himoksella ja Tahkovuorella, heinäkuun 20. päivänä on luvassa myös esiintyminen Tampereella Tammerfestissä. Yhtyeen keulahahmo Pertti Neumann – aiemmin Nieminen – kertoo, että hänellä on tamperelaisesta rockyleisöstä erittäin hyvät muistot.

– Tampereesta ja Tampereelta on erittäin hyvät muistot. Olen kokenut aina niin, että Tampereella on muusikon erittäin hyvä olla. Ihmiset arvostavat, käyvät keikoilla ja tykkäävät musiikista, Neumann arvioi.

1980-luvulla yhtye vietti paljon aikaansa keikoilla, sillä suosio oli järisyttävää tasoa. Noilla keikoilla vastaan tuli paljon tamperelaisia muusikoita. Popedan ja Eppu Normaalin soittajat tulivat noina aikoina hyvinkin tutuiksi.

– Aikakauden festivaalikeikoilla oli sellaista hyvää Woodstock-meininkiä. Samat kasvot pyörivät joka paikassa ja kavereita tuli nopeasti. Grillattiin makkaraa bussin vieressä, juteltiin ja vietettiin kesäiltoja.

Meininki oli tuon ajan Suomessa varsin erilaista. Kun nykyisin Haloo Helsinki-yhtyeen soittajat puhuvat harjoittelun ja kuntoilun merkityksestä, 1980-luvulla kuvio kulki hieman erilaisilla muuttujilla.

– Joskus tajuttiin vasta ajan kanssa, että hetkinen, Pantse Syrjä on ollut meidän bussissa kohta viikon. Se oli kaikkien osapuolten näkökulmasta täysin fine, Neumann nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 2. Kauppakamarin selvitys: Yritykset haluavat investointeja tiestöön ja rautateille
 3. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 4. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 5. Palvelukeskukset ja lähitorit pysyvät edelleen kiinni Tampereella – neuvontaa saa puhelimitse
 6. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 7. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 8. Kolumni: Kärsivällisyydestä
 9. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 10. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 11. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 12. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 13. Nuorisopalvelujen työntekijät ovat mukana Tampereella, kun nuoret juhlivat koulujen päättäjäispäivää – "Kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa"
 14. Linja 15 palasi normaalille reitilleen Tampereella
 15. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 2. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 3. Vanha mestari palasi kotiin Ylöjärvelle
 4. Tamperelaiset sosiaalityön ammattilaiset kertovat: Tällaista on nyt suomalainen perheväkivalta – "Mielikuva siitä, että mies ajaa humalassa perheen hankeen, on täysin myyttinen"
 5. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 6. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt
 7. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 10. Koulujen päättäjäisviikonvaihdetta vietetään Tampereellakin – Näin poliisi ohjeistaa ajankohtaa viettämään
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 13. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 14. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 15. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.