Dingo nähdään juhannuksena kaksi kertaa festivaalilavalla – Näin Neumann muistelee tamperelaista rockyleisöä

Dingon Neumann muistelee lämmöllä tamperelaista festivaaliyleisöä. Tänä juhannuksena Dingo tekee kaksi keikkaa, juhannusaattona on vuorossa Himos.

Pekka Ruissalo

1980-luvulla monenlaiset myynti- ja yleisöennätykset rikkonut porilaislähtöinen Dingo teki tunnetuimmalla kokoonpanollaan paluun keväällä. Ensimmäinen keikka toukokuussa Porissa veti täkäläisen yökerhon tupaten täyteen katsojia.

Nyt yhtye on aloittanut pienimuotoisen kiertueen, joka käsittää seitsemän kesäfestivaalikeikkaa. Juhannuksena yhtye nähdään Himoksella ja Tahkovuorella, heinäkuun 20. päivänä on luvassa myös esiintyminen Tampereella Tammerfestissä. Yhtyeen keulahahmo Pertti Neumann – aiemmin Nieminen – kertoo, että hänellä on tamperelaisesta rockyleisöstä erittäin hyvät muistot.

– Tampereesta ja Tampereelta on erittäin hyvät muistot. Olen kokenut aina niin, että Tampereella on muusikon erittäin hyvä olla. Ihmiset arvostavat, käyvät keikoilla ja tykkäävät musiikista, Neumann arvioi.

1980-luvulla yhtye vietti paljon aikaansa keikoilla, sillä suosio oli järisyttävää tasoa. Noilla keikoilla vastaan tuli paljon tamperelaisia muusikoita. Popedan ja Eppu Normaalin soittajat tulivat noina aikoina hyvinkin tutuiksi.

– Aikakauden festivaalikeikoilla oli sellaista hyvää Woodstock-meininkiä. Samat kasvot pyörivät joka paikassa ja kavereita tuli nopeasti. Grillattiin makkaraa bussin vieressä, juteltiin ja vietettiin kesäiltoja.

Meininki oli tuon ajan Suomessa varsin erilaista. Kun nykyisin Haloo Helsinki-yhtyeen soittajat puhuvat harjoittelun ja kuntoilun merkityksestä, 1980-luvulla kuvio kulki hieman erilaisilla muuttujilla.

– Joskus tajuttiin vasta ajan kanssa, että hetkinen, Pantse Syrjä on ollut meidän bussissa kohta viikon. Se oli kaikkien osapuolten näkökulmasta täysin fine, Neumann nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 2. Tarjolla striiminä kasariteinihysteriaa ja ysäriradiohuumoria – "Voimme jopa luikauttaa ilmoille jonkin biisinkin"
 3. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 4. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa
 5. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 6. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 7. Tampereen kaupungille lahjoituksena 15 pelastusrengasta
 8. Ruoka: Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"
 9. Kolumni: Metsään meni! – "Kun ylittää metsän rajan ja pääsee luontoon, on myös lähempänä itseään"
 10. Tiede: Miksi ihminen juo, vaikka se on haitaksi? Hyödyt saa heti ja riskit joskus myöhemmin, sanoo tutkijaprofessori Pia Mäkelä
 11. Tiede: Aamuryypyn voimin kirkkoon, ristiäisissä olutta, paloviina vei oikeuteen – Tällaista oli arki alkoholin kanssa 1600-luvulla
 12. Linnanmäki nostaa päivittäisten kävijöiden kiintiötä – "Opettelimme uusia toimintamalleja pienemmillä asiakasmäärillä"
 13. Vastuullisuus noussut tärkeäksi perusteeksi verkkokaupassa – tuotteen ympäristömerkki nähdään tärkeänä
 14. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 15. Maksuhäiriöistä merkintä jo lähes 400 000:lla – vuodessa tuli tuhansia lisää ja koronan odotetaan vielä kasvattavan määrää

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 2. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 3. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 4. "Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!
 5. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 6. Ratinan stadionille suunnitellaan kattamista – Ratinaa halutaan kehittää keskustan kuolleesta kulmasta vireäksi tapahtuma-alueeksi
 7. USU: Näin paljon oluen, viinin ja väkevien hinta voi nousta – Alkoholiveron korotus syksyllä hallituksen käsittelyyn
 8. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 9. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 10. Kolumni: Päärataa kehitettävä – oikoradasta luovuttava – "Siten Helsinki saisi näppärästi muut maksamaan uuden lentokenttäjunansa"
 11. Tammerkosken varren terassin paikalle syntyi Mokkapuisto – Tampereen uuteen puistoon on istutettu puu samasta kannasta Helsingin Lasipalatsilta kaatuneen puun kanssa
 12. Kavala vesimyrkytys vaanii nyt helteellä – "Heitä tulee päivystyksiin taas entiseen tapaan vähintään viikoittain"
 13. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja
 14. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 15. Hatanpään sairaalalla isoja bussimuutoksia ensi viikolla – Neljä linjaa kiertoreitille, myös pysäkeihin muutoksia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.