Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nokian Harjuniityssä alkaa tonttihaku – Haku päättyy kesäkuun 1. päivänä

Nokian Harjuniityn asuinalueelta luovutetaan haettavaksi 33 uutta omakotitonttia toukokuussa 2020. Tonttihaku alkaa 15.5. ja päättyy 1.6. kello 12 mennessä.

Tonttien koko vaihtelee noin 800-1200 m²:n välillä ja niiden rakennusoikeus on 220-300 k-m². Nokian kaupungin omakotitontin voi joko ostaa tai ensin vuokrata ja myöhemmin lunastaa omaksi halutessaan.

Harjuniityn uudet omakotitontit sijaitsevat alueen pohjoispuolella Satelliitinkadulla ja Taivaankannenkadulla. Nämä tontit ovat rakennettavissa vaiheittain heinä- ja syyskuussa kunnallistekniikan sekä katujen valmistuttua.

Ensi syksynä samalta alueelta tulee vielä haettavaksi 26 uutta omakotitonttia sekä kaksi paritalotonttia, jotka sijaitsevat Aurinkotuulenkadulla.

– Nyt hakuun tulevia omakotitontteja ympäröivät puisto- ja metsäalueet polkuverkostoineen. Pohjoispuolelta on lyhyt matka Porin yhdystielle, josta on nopeat liikenneyhteydet sekä Nokian keskustaan että valtatien 11 kautta Tampereelle.

– Myös Alinenjärven virkistysalue uimarantoineen ja luontopolkuineen on lähellä. Talvella sinne pääsee Harjuniitystä myös latuverkostoa pitkin ja matkaa voi jatkaa aina Nokian pohjoisille järvialueille asti, kertoo maankäyttöinsinööri Teemu Valkolehto kaupungin tiedotteessa.

Omakotitonttien hakuajan päätyttyä järjestetään julkinen tonttiarvonta torstaina 4.6.2020 klo 16. Valkolehdon mukaan arvontaa suunnitellaan järjestettäväksi suorana videolähetyksenä eli live streamina Nokian kaupungin YouTube-kanavan kautta koronaviruspandemiasta johtuvien kokoontumisrajoitusten vuoksi.