Vihreät haluavat vapun noutoruuan kylkeen pullon – "Alkoholijuomien ulos- ja etämyynti voi pelastaa työpaikkoja"

Jaakko Mustakallio (vihr.) haluaa ravintoloille laajemmat mahdollisuudet etämyyntiin. Pekka Ruissalo/Tamperelaisen arkisto
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Vihreiden varapuheenjohtajat Fatim Diarra ja tamperelainen Jaakko Mustakallio kirjoittavat Vihreässä blogissa ravintola-alan tukemisesta koronakriisin keskellä. Alkoholijuomien ulos- ja etämyynnin salliminen olisi yksi keino turvata ravintoloiden ja pienpanimoiden työpaikkoja.

– Juomien ulosmyynnin vapauttaminen parantaisi ravintola- ja panimoalan tukalaa tilannetta. Kun monet ravintolat myyvät asiakkaille vappumenuja, turvaisi ruokajuomien myynti kylkeen ravintoloiden ja panimoiden työpaikkoja, Diarra ja Mustakallio kirjoittavat.

Ulosmyyntioikeuden laajentaminen ei kuitenkaan yksin riitä pelastamaan kaikkia ravintoloita vaikeuksista. Konkurssiaallon välttämiseksi tarvitaan myös mittavaa tukipakettia.

Diarra ja Mustakallio muistuttavat, että samaan aikaa on torjuttava alkoholihaittoja esimerkiksi ennaltaehkäisevillä päihde- ja mielenterveyspalveluilla.

– Ravintoloiden ulosmyyntioikeus ja pienpanimoiden etämyynti tukisivat kohtuukäytön kulttuuria, mutta alkoholinkäytön haittoja ei saa unohtaa varsinkaan poikkeusoloissa. Päideriippuvuus on tragedia monen suomalaisen elämässä, Diarra ja Mustakallio toteavat.

Vihreiden puoluekokous on ottanut kantaa ulosmyynnin sallimisesta miedoille viineille sekä vahvoille oluille ja siidereille vuonna 2019.

Tällä hetkellä ravintolat voivat myydä mukaan korkeintaan 5,5-prosenttisia tuotteita kello 21:een saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut