Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreät haluavat vapun noutoruuan kylkeen pullon – "Alkoholijuomien ulos- ja etämyynti voi pelastaa työpaikkoja"

Vihreiden varapuheenjohtajat Fatim Diarra ja tamperelainen Jaakko Mustakallio kirjoittavat Vihreässä blogissa ravintola-alan tukemisesta koronakriisin keskellä. Alkoholijuomien ulos- ja etämyynnin salliminen olisi yksi keino turvata ravintoloiden ja pienpanimoiden työpaikkoja.

– Juomien ulosmyynnin vapauttaminen parantaisi ravintola- ja panimoalan tukalaa tilannetta. Kun monet ravintolat myyvät asiakkaille vappumenuja, turvaisi ruokajuomien myynti kylkeen ravintoloiden ja panimoiden työpaikkoja, Diarra ja Mustakallio kirjoittavat.

Ulosmyyntioikeuden laajentaminen ei kuitenkaan yksin riitä pelastamaan kaikkia ravintoloita vaikeuksista. Konkurssiaallon välttämiseksi tarvitaan myös mittavaa tukipakettia.

Diarra ja Mustakallio muistuttavat, että samaan aikaa on torjuttava alkoholihaittoja esimerkiksi ennaltaehkäisevillä päihde- ja mielenterveyspalveluilla.

– Ravintoloiden ulosmyyntioikeus ja pienpanimoiden etämyynti tukisivat kohtuukäytön kulttuuria, mutta alkoholinkäytön haittoja ei saa unohtaa varsinkaan poikkeusoloissa. Päideriippuvuus on tragedia monen suomalaisen elämässä, Diarra ja Mustakallio toteavat.

Vihreiden puoluekokous on ottanut kantaa ulosmyynnin sallimisesta miedoille viineille sekä vahvoille oluille ja siidereille vuonna 2019.

Tällä hetkellä ravintolat voivat myydä mukaan korkeintaan 5,5-prosenttisia tuotteita kello 21:een saakka.