Korona-ajan luovuus kukkii kovia kokeneella tapahtuma-alalla – Sisälle Pirkkahalliin drive-in-elokuvateatteri

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-halli on tarkoitus muuttaa drive-in-teatteriksi kesäkuun alussa, mikäli koronatilanne sen sallii.

Suunnitelmissa on järjestää Drive-in-leffaviikko 2020, jonka aikana esitetään useampia näytöksiä lapsille ja perheille sekä nuorisolle ja aikuisille suunnatuista elokuvista.

Drive-in-teatteri toteutetaan sisätiloihin A-halliin eli yleisö istuu näytösten ajan omissa autoissaan. Edellytyksenä leffaviikon toteutumiseen on, että Suomessa saa kesäkuussa jo kokoontua yli kymmenen hengen voimin. Tarvittaessa leffaviikko toteutetaan myöhemmin.

– Kymmenen hengen kokoontumisrajoitusten vuoksi emme ole voineet vielä toteuttaa ajatusta drive-in-teatterista. Olemme kuitenkin valmistautuneet siihen, että mikäli yli kymmenen hengen kokoontumiset ja sitä kautta pienet yleisötapahtumat ovat sallittuja jo kesäkuussa, toteutamme tämän Drive-in-leffaviikon heti 1.6. alkaen. Yhdessä näytöksessä voi olla kerrallaan noin 70–80 henkilöautoa riittävillä väleillä ja ihmiset istuvat omissa autoissaan koko näytöksen ajan. Leffaherkut myydään halukkaille suoraan autoihin. Lippukaupan avaamme heti, kun viranomaisten päätökset sen mahdollistavat. Jossain vaiheessa tämän leffaviikon tulemme joka tapauksessa toteuttamaan, mutta toivomme kovasti, että saisimme jo kesäkuussa tarjota pienille porukoille kerrallaan tällaisen erilaisen leffakokemuksen, kertoo tapahtumajohtaja Hannele Nuotio Tampereen Messujen tapahtumatoimisto Finland Eventsistä.

Drive-in-leffaviikko 2020 starttaa maanantaina 1.6. kutsuvierasnäytöksillä. Lippuja tullaan myymään tiistaista sunnuntaihin 2.–7.6. esitettäviin elokuvanäytöksiin. Leffaviikon lastenelokuvina tullaan esittämään Shrek-elokuvan tekijöiden uutuusanimaatio Koiranpäivät (K-7) ja brittihovin lellikkikoira Rexin seikkailuista kertova Corgi – Kuningattaren koiranpentu (K-7). Nuorisolle ja aikuisille suunnattuina elokuvina nähdään Tuukka Temosen uutuuselokuva Aika jonka sain (K-12) sekä The Independence Day, The Day After Tomorrow ja 2012 -elokuvien ohjaajan Roland Emmerichin uusi tositapahtumiin perustuva elokuva Midway (K-12).

Lapsille ja perheille suunnatut elokuvat esitetään tiistaista perjantaihin klo 17 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 15. Nuorisolle ja aikuisille suunnatut elokuvat esitetään tiistaista perjantaihin klo 21 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 19. Elokuvaliput kaikkiin näytöksiin maksavat 25 euroa / auto.

Lippujen verkkokauppa avataan samassa osoitteessa heti, kun tapahtuman toteuttamisajankohta lopullisesti varmistuu. Drive-in-leffaviikon 2020 toteuttaa Tampereen Messut Oy:n tapahtumatoimisto Finland Events.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tampereen päivän ohjelmahaku on auki nyt – tervetulleita ovat kaikki avoimet yleisötilaisuudet
 2. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 3. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 4. Tampereen Seremoniamestari vaihtaa työpaikkaa – Uusi työllistäjä löytyy Hiedanrannasta
 5. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 6. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 7. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 8. Poliisi pysäytti perjantai-iltana Tampereella henkilöauton, jonka kuljettajaa oli syytä epäillä päihtyneenä ajamisesta – lopulta ratin takaa löytyi mies, jonka kansallisuudesta tai henkilöllisyydestä ei ole mitään käsitystä
 9. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 10. "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin" – Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin – "Naama roikkui"
 11. TPV:n kanssa Suomen-mestaruuden 1990-luvulla voittanut Miika Juntunen sai töitä – yrittää nostaa KPV:ta suosta, rekrytointi sai osakseen valtavan julkisen hämmennyksen
 12. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 13. Niittyjuhlat järjestetään jälleen sunnuntaina – ota koko päivän ohjelma talteen tästä jutusta
 14. Löytyykö Ilveksen kakkosjoukkueelle ollenkaan pysäyttäjää? – Nyt kaatui TPV paikallisottelussa selvin lukemin
 15. Tampereelle nuorten kulttuurikeskus, joka onkin jo vanha tuttu – "Myös nuorilla on paljon mahdollisuuksia luoda omaa kulttuuria ja tuoda sitä näkyville"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."
 2. Rodeon myynti on edennyt loppusuoralle – Finlaysonin tilasta kamppailee kaksi yritystä
 3. Koronavuoden Nysse-erikoisuus: talviliikenne alkaa kahtena eri päivänä ja päättyy jo vuodenvaihteessa – Näin bussilinjat muuttuvat, lakkautuksiakin tulossa
 4. Tampereen Seremoniamestari vaihtaa työpaikkaa – Uusi työllistäjä löytyy Hiedanrannasta
 5. Kangasalan puuhamies Jussi Haavisto tuo nyt olympiasoihdun Tampereelle – mutta miten Brother Christmas liittyy asiaan?
 6. Pääministeri Sanna Marin meni naimisiin – Kesärannassa 40 vierasta
 7. Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi pääministeri Sanna Marinin menneen naimisiin jalkapalloilijan kanssa: nyt vanha TPV-valmentaja kertoo, millainen pelimies Markus Räikkönen oli – "Hän oli tärkeä pelaaja"
 8. Miksi osa Yö-yhtyeen tuotannosta katosi suoratoistopalveluista? Nyt puhuu Jussi Hakulinen: "Minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa"
 9. Sähköpyörämyymälä Electrobike avasi ovensa Tampereen Lielahdessa – "Pinta-alalla ja valikoimalla mitattuna Pohjoismaiden suurin"
 10. Tampereen kaupungin esi- ja perusopetus ottaa Wilman käyttöön elokuun alussa
 11. Tämä nainen järjestää nyt Tampereelle Tissiflashmobia – "Rinnat eivät ole sukuelimet", huomauttaa Päivi Kokkonen
 12. Lukijalta: Miksi vuokrat nousevat?
 13. Sauli Cityn ohjat ottaneella Johanna Mäkisellä yrittäjähenkisyys tulee verenperintönä: "Kun päiväkodista muut toivat piirustuksia kotiin, minä myin omani"
 14. Ratikka palaa tällä viikolla Hervantaan – Näin jatketaan: syksyllä alkavat tyyppikokeet ja ratikka pääsee asematunneliin saakka
 15. Omakotitalo tuhoutui palossa Tesomalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.