Nyt lähtee Työväenmuseo Vaatevallankumoukseen

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelainen Työväenmuseo Werstas on osallistumassa seuraavaksi kansainväliseen Vaatevallankumous -tapahtumaan julkaisemalla digitaalista oppimateriaalia, joka on suunnattu erityisesti peruskoulun etäopetukseen.

Materiaalit on tuotettu yhteistyössä Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan opiskelijoiden kanssa.

Vaatevallankumousta vietetään vuosittain Bangladeshissa sijainneen Rana Plaza -tekstiilitehtaan romahtamisen vuosipäivänä 24. huhtikuuta. Vuonna 2013 tapahtuneessa onnettomuudessa menehtyi yli tuhat tehtaan työntekijää ja tapaus sai ihmiset ympäri maailmaa vaatimaan vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä.

Oppimateriaaleissa on muun muassa vaatteiden alkuperään, materiaaleihin ja huoltamiseen liittyviä tehtäviä. Tehtävät ovat esimerkiksi agenttitehtävän ja haasteen sekä visan muodossa. Mukana on myös roolipeli, jossa voi eläytyä vaateteollisuuden työntekijäksi.

Materiaalin tavoitteena on tiedotteen mukaan herättää keskustelua omista kulutusvalinnoista, opettaa tiedonhakutaitoja sekä perehdyttää omiin vaikutusmahdollisuuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut