Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona peruutti lähes koko kesän... Mutta ei Tampereen SaariHelvettiä – "Aiomme tehdä kaikkemme parhaan mahdollisen ohjelmiston saamiseksi"

Suomen hallitus linjasi keskiviikkoiltana, että pitkälti koko kesä on kansankielellä ilmaistuna peruttu vellovan koronapandemian johdosta. Yli 500 ihmisen kesätapahtumat ovat käytännössä kielletty heinäkuun loppuun asti.

Mutta sitten tulee elokuu. Heavyyn keskittynyt SaariHelvetti ilmoittaa tiedotteessaan, että tapahtuma järjestetään Tampereella 7.–8. elokuuta. Ja ilmoittaa senkin, että Turmion Kätilöt saapuu paikkaamaan koronan aiheuttamaa ohjelmistovajetta.

Käynnissä oleva koronakriisi vaikuttaa toki festivaalin esiintyjälistaan. Amerikkalaisyhtyeet The Black Dahlia Murder ja Combichrist ovat peruuttaneet tulevan kesän Euroopan-kiertueensa, joiden piti ulottua Tampereen Pyhäjärven Viikinsaaren SaariHelvettiin asti. Ensimmäinen vahvistettu uusi kiinnitys on Turmion Kätilöt, jonka aiemmin sovittu kesän Tampereen-keikka meni puihin, joten bändi laivataan Viikinsaareen kuin luonnostaan.

Kaiken kaikkiaan SaariHelvetin kahteen äänekkääseen festivaalipäivään tulee ottamaan osaa yhteensä noin 25 toinen toistaan tulisempaa aktia.

Metalliyhtyeiden lisäksi mukaan tulee laadukasta burleskitaidetta, stand up -huumoria roisista päästä, bingo sekä Bändikilpailu Helvetistä -voittajaorkesterin veto.

– Hallituksen tuore linjaus antoi meille mahdollisuuden jatkaa SaariHelvetin rakentamista. Tilanne ei ole helppo, mutta aiomme tehdä kaikkemme parhaan mahdollisen ohjelmiston kasaamiseksi. Huomioimme tietenkin koko ajan asiakkaiden terveys- ja turvallisuusasiat sekä hallituksen suositukset, promoottori Rowan Rafferty tamperelaisesta Nem Agencystä kertoo tapahtuman tiedotteessa.