Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alko muistuttaa suomalaisia perinteisen juhlapyhän alla: Muista turvaväli myös vappuna

Alko Oy muistuttaa asiakkaitaan ennakkotiedotteessa, että turvavälillä on väliä myös vappuna. Yhtiö toivoo, että asiakkaat asioisivat ennakkoon jo vappua edeltävällä viikolla.

– Vilkkaimmat asiointipäivät vappuviikolla ovat perinteisesti aatonaatto keskiviikko ja aatto torstai. Asiointi painottuu iltapäivän tunteihin kello 15 ja 18 väliin, juuri ennen myymälöiden sulkemista. Turvavälien takaamiseksi tullaan kerrallaan myymälässä asioivien asiakkaiden määrää tarvittaessa rajoittamaan. Tästä meillä on hyviä kokemuksia pääsiäisestä. Koronatilanteessa toivomme, että asiakkaamme asioisivat mieluummin yksin kuin ryhmässä, sanoo liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden turvalliseen asiointiin näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Ensisijaista on myös henkilöstömme turvallisuus ja hyvinvointi asiakaspalvelun etulinjassa. Suositukset ovat meidän kaikkien parhaaksi ja toivomme, että niitä noudatetaan, jatkaa Pennanen.

Alkon myymälöissä on tehostettu siivousta ja käsihygieniaa. Kaikkiin myymälöihin on asennettu suojapleksit ja asiakaspalveluhenkilöstö voi halutessaan käyttää suojavisiireitä tai kasvomaskeja.

Nyt kun käsidesin saatavuus on helpottunut, on käsidesiä myös Alkon asiakkaiden käytössä ja sitä toivotaan käytettävän myymälään tullessa.

– Omaa alkoholinkäyttöä kannattaa erityisesti tässä poikkeuksellisessa tilanteessa arvioida ja miettiä sen vaikutuksia niin omaan kuin läheisten hyvinvointiin erityisesti nyt, kun vietämme paljon aikaa kotona perheiden kanssa, Pennanen muistuttaa.

Alkon myymälöissä on jaossa Huolikortteja, mikäli oma tai läheisen alkoholinkäyttö pohdituttaa. Korttiin on koottu ammattiavun yhteystietoja, joiden puoleen avuntarvitsija voi kääntyä.