Tampere Unitedin ja FC Jazzin kohtaamisiin liittyy paljon muistoja – Muistatko vielä sirppi ja vasara-miehen Ratinasta? Katso video

Jarkko Wissin ja Tampere Unitedin historia kohtaa kahdessakin eri roolissa. Kuva ennen kautta 2011, jota ei tamperelaisjoukkueelle kuitenkaan koskaan koittanut.

Pekka Ruissalo

Tänään toisensa Tammelan kentällä kohtaavat Tampere United ja FC Jazz ovat kohdanneet toisensa takavuosina monta kertaa aiemminkin. Melko usein keskinäisiin otteluihin on liittynyt myös unohtumattomia muistoja, kuten Jazzin toistaiseksi viimeisellä Liiga-kaudella kesällä 2004. Tuolloin talousvaikeuksien ja kokoonpano-ongelmien kanssa kamppailleet porilaiset kävivät muun muassa Ratinan stadionilla häviämässä tamperelaisille musertavasti 5–0. Ottelu muistetaan muun muassa nykyisen Ilves-valmentaja Jarkko Wissin jäätävästä vapaapotkumaalista, jonka mies iski verkon perukoille 35 metristä. Merkittävää laukauksessa oli vieläpä se, että se pamahti verkon perukoille maata pitkin.

Samaiseen otteluun liittyy myös niin sanottu sirppi ja vasara -mies, joka juoksi kentälle ottelun loppuvaiheessa. Tarina kertoo, että niin sanotun pitch invasionin suoritti tunnettu tamperelainen, jalkapallosta pitävä kommunisti. Videon voit katsoa ohesta.