Tampere saa väriä lasten kynistä – Värityskirja tutustuttaa ympäristöön ja ammatteihin

Tammerkosken Nuorkauppakamari ry:n Matilda Aira (vas.) ja Hannu Järvimäki kävivät piirtäjä Salla Lehtipuun kanssa Aleksanterin koulun esiopetus puolella tutustumassa lasten mielipiteisiin Värityskirjasta. Joel Oikari

toimitus

Joel Oikari

Tammerkosken Nuorkauppakamari ry on yhteistyössä piirtäjä Salla Lehtipuun, Tampereen kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa luonut Värityskirjan, Tampereen alueeseen ja erilaisiin ammattikuntiin pohjaavan väritys- ja tehtäväkirjan lapsille.

– Värityskirjaprojekti on eri toimijoiden välistä kumppanuutta parhaimmillaan. Nuorkauppakamari ja yritykset tarjoavat lapsille mukavan tavan tutustua kotikaupunkiinsa, sanoo apulaispormestarin tehtävistä Vuoreksen koulun rehtoriksi siirtynyt Leena Kostiainen (kok).

Värityskirjaa tehtiin 12 000 kappaletta ja niitä jaettiin yhteistyökumppaneiden omaan käyttöön sekä kaupungin kautta esikouluihin 2200 kappaletta. Lisäksi niitä on annettu TAYS:sille. Teosta tehtäessä yksi olennaisimpia kysymyksiä oli, kuinka tehdä Värityskirja niin ettei se ole liiaksi mainostava.

– Tekemisvaiheessa oli pieniä pähkinöitä purtavaksi, kertoo piirtäjä Salla Lehtipuu, viitaten juuri yritysten ja ammattikuntien mainostamatta kuvaamiseen.

Kirja pitikin viedä kaupungin suorittaman arvioinnin läpi ennen toteutusta, jossa varmistettiin ettei projekti mene mainostamiseksi lapsille.

– Kaupungille piti olla hyvät perustelut, kertoo Matilda Aira,Tammerkosken Nuorkauppakamarinyhteiskuntasuhteista vastaava johtaja.

– Kritisoivia kommentteja ei ole tullut, lisää puheenjohtaja Hannu Järvimäki tyytyväisenä.

Aleksanterin koulun esiopetuksessa kirjaa on ehditty jakaa vasta vähän kesän vuoksi, mutta vastaanotto on ollut positiivinen.

– Hyvä että saadaan värityskirja Tampereesta lapsille, kommentoi päiväkodin johtaja Anne Tervo

Lapset itse ovat hyvin tunnistaneet kirjan paikkoja, ja varsinkin Muumimuseon ja Tammerkosken kuvat ovat saaneet värittäjien huomion. Itse piirrokset on luotu Salla Lehtipuun toteutuksella eri yhteistyökumppaneiden toiveiden ja ohjeiden pohjalta.

Yhteistyökumppaneita projektilla oli 36, ja kaikki mukaan halunneet yritykset pääsivät osaksi Värityskirjaa. A-Insinöörit teetti jopa omasta väritysaukeamastaan taulun.

– Yhteistyöhän oli hauska yhteensattuma, kun Anssilan toimipaikkaan Tampereelle piti keksiä tupaantuliaislahja, ja Nuorkauppakamari ehdottaessa Värityskirja projektia, innostuin heti. Henkilöstökin oli kirjan tullessa innoissaan ja sitä jaettiin myös asiakkaillemme, kertoo A-Insinöörien viestintäpäällikkö Marjaana Kothari.

Sivuja Värityskirjaan tuli 48, jotka jakaantuvat melko tasaisesti erilaisiin tehtäviin ja värityskuviin. Kiinnostuksen määrästä riippuen samantyylinen värityskirja on suunnitteilla myös ensi vuodelle. Samankaltaisia projekteja on toteutettu myös Lahdessa, josta idea matkasi Tampereelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 2. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 3. Terassilaajennuksia kaduille ja puistoihin, penkkejä ja pöytiä... – Näin Tampere vauhdittaa ravintolakesää 2020
 4. Nuori mies pakeni Tampereella poliiseja ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita liikenteessä – Kaikki päättyi näyttävään kiinniottoon Hervannassa
 5. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 6. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 7. Noutoruoka on Tampereella otettu omaksi, parasta take awayta äänestänyt jo yli 5000 – Tässä Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 top 10 juuri nyt
 8. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 9. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 10. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 11. Suomen Paras Luomuhevi -kisan voitto Tampereelle: "Jo kymmeniä vuosia tehty luomuvalikoiman eteen paljon töitä"
 12. Ajoneuvoliikenne Hakametsän jäähallin parkkipaikalle estetään perjantaista alkaen – Syynä nuorison häiritsevät kokoontumiset
 13. Tampereen kirjastot avautuvat 1. kesäkuuta – Palveluihin tulee pieniä muutoksia
 14. Suvivirsi soi tänä vuonna virtuaalisesti – mallia näyttävät kansanedustajat, Club For Five ja Tampereen konservatorio
 15. Tampereen Vihreät nimesi neljäkymmentä kuntavaaliehdokasta – "Ehdokastilanteemme on erinomainen"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.