Tampere saa väriä lasten kynistä – Värityskirja tutustuttaa ympäristöön ja ammatteihin

Tammerkosken Nuorkauppakamari ry:n Matilda Aira (vas.) ja Hannu Järvimäki kävivät piirtäjä Salla Lehtipuun kanssa Aleksanterin koulun esiopetus puolella tutustumassa lasten mielipiteisiin Värityskirjasta. Joel Oikari

toimitus

Joel Oikari

Tammerkosken Nuorkauppakamari ry on yhteistyössä piirtäjä Salla Lehtipuun, Tampereen kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa luonut Värityskirjan, Tampereen alueeseen ja erilaisiin ammattikuntiin pohjaavan väritys- ja tehtäväkirjan lapsille.

– Värityskirjaprojekti on eri toimijoiden välistä kumppanuutta parhaimmillaan. Nuorkauppakamari ja yritykset tarjoavat lapsille mukavan tavan tutustua kotikaupunkiinsa, sanoo apulaispormestarin tehtävistä Vuoreksen koulun rehtoriksi siirtynyt Leena Kostiainen (kok).

Värityskirjaa tehtiin 12 000 kappaletta ja niitä jaettiin yhteistyökumppaneiden omaan käyttöön sekä kaupungin kautta esikouluihin 2200 kappaletta. Lisäksi niitä on annettu TAYS:sille. Teosta tehtäessä yksi olennaisimpia kysymyksiä oli, kuinka tehdä Värityskirja niin ettei se ole liiaksi mainostava.

– Tekemisvaiheessa oli pieniä pähkinöitä purtavaksi, kertoo piirtäjä Salla Lehtipuu, viitaten juuri yritysten ja ammattikuntien mainostamatta kuvaamiseen.

Kirja pitikin viedä kaupungin suorittaman arvioinnin läpi ennen toteutusta, jossa varmistettiin ettei projekti mene mainostamiseksi lapsille.

– Kaupungille piti olla hyvät perustelut, kertoo Matilda Aira,Tammerkosken Nuorkauppakamarinyhteiskuntasuhteista vastaava johtaja.

– Kritisoivia kommentteja ei ole tullut, lisää puheenjohtaja Hannu Järvimäki tyytyväisenä.

Aleksanterin koulun esiopetuksessa kirjaa on ehditty jakaa vasta vähän kesän vuoksi, mutta vastaanotto on ollut positiivinen.

– Hyvä että saadaan värityskirja Tampereesta lapsille, kommentoi päiväkodin johtaja Anne Tervo

Lapset itse ovat hyvin tunnistaneet kirjan paikkoja, ja varsinkin Muumimuseon ja Tammerkosken kuvat ovat saaneet värittäjien huomion. Itse piirrokset on luotu Salla Lehtipuun toteutuksella eri yhteistyökumppaneiden toiveiden ja ohjeiden pohjalta.

Yhteistyökumppaneita projektilla oli 36, ja kaikki mukaan halunneet yritykset pääsivät osaksi Värityskirjaa. A-Insinöörit teetti jopa omasta väritysaukeamastaan taulun.

– Yhteistyöhän oli hauska yhteensattuma, kun Anssilan toimipaikkaan Tampereelle piti keksiä tupaantuliaislahja, ja Nuorkauppakamari ehdottaessa Värityskirja projektia, innostuin heti. Henkilöstökin oli kirjan tullessa innoissaan ja sitä jaettiin myös asiakkaillemme, kertoo A-Insinöörien viestintäpäällikkö Marjaana Kothari.

Sivuja Värityskirjaan tuli 48, jotka jakaantuvat melko tasaisesti erilaisiin tehtäviin ja värityskuviin. Kiinnostuksen määrästä riippuen samantyylinen värityskirja on suunnitteilla myös ensi vuodelle. Samankaltaisia projekteja on toteutettu myös Lahdessa, josta idea matkasi Tampereelle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut