Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tuhkarokkoepidemia: tautiin sairastunut matkusti junalla Helsinkiin, sitten laivalla Tallinnaan – Lue ohjeet tartunnan varalle

Suomessa selvitellään parhaillaan harvinaisen laajan tuhkarokkoepidemian aiheuttajia ja tartunnan saaneita.

Tiistaina valmistuneiden laboratoriotulosten mukaanItä-Savon sairaanhoitopiirissä on varmistunut kaksi uutta tuhkarokkotartuntaa. Kolmas THL:n tutkima näyte oli negatiivinen.

Molemmat sairastuneet ovat lapsia, ja he kuuluvat samaan perheeseen. Lapsia ei ollut rokotettu tuhkarokkoa vastaan. Sairaanhoitopiirin mukaan sairastuneet lapset ovat kotihoidossa.

Savonlinnan keskussairaalassa hoidettiin juhannuksen aikaan tuhkarokkoa sairastavaa miestä. Tätä ennen mies oli ollut Punkaharjulla leirikeskuksessa. Kaikilla epäillyillä tapauksilla on ollut yhteys leirikeskukseen.

Yksi tuhkarokkoon sairastunut henkilö on matkustanut sunnuntaina 25. kesäkuuta junalla Parikkalasta Helsinkiin kello 10.32–13.40.

Lisäksi hän matkusti samana päivänä Tallinkin laivalla kello 16.30–18.30 Helsingistä Tallinnaan. Matkustaessaan hän on mahdollisesti tartuttanut tuhkarokkoa.