Suosittu näyttely transsukupuolisista saapuu Tampereelle!

PISPALA Suosittu näyttely nähdään Tampereella ensimmäistä kertaa.

Suosittu näyttely transsukupuolisista ihmisistä saapuu Tampereelle. Näyttely koostuu yhdentoista transihmisen kuvista ja tarinoista. Näyttelyssä on mukana myös tamperelaisen Alexian kokemuksia.

– Mä olen ihan lapsesta asti tiennyt omat pääni sisäiset ajatukset. Mutta jo pienenä mä ajattelin, että ne eivät ole oikein, Alexia kertoo omaan kuvaansa liitetyssä haastattelussa.

Sukupuolena ihminen -niminen näyttely on kiertänyt marraskuusta lähtien Suomessa. Näyttely on kysytty, ja kalenteri on täynnä vuoden 2018 lokakuuhun asti.

Tampereella näyttely nähdään Pispalan nykytaiteen keskuksessa Hirvitalossa.

– Hirvitalo on näillä näkymin ainoa paikka, jossa näyttely on esillä Tampereella, näyttelyn tuottaja Maiju Rist-kari kertoo.

Transsukupuolisia ihmisiä käsittelevä näyttely on saanut kävijöiltä hyvää palautetta.

– Emme voi puhua toisten äänellä, mutta voimme puhua heidän puolestaan niin, että heidän omalle äänelleen tulee lisää tilaa. Aihe on tärkeä, ja moni on pitänyt hyvänä sitä, että tietoa levitetään. Vieraskirjaan on myös kirjattu paljon hienoja ajatuksia.

Projektin tavoitteena on lisätä transnäkyvyyttä sekä ymmärrystä sukupuolen moninaisuudesta.

– Toivomme myös, että kuvat ja tarinat voisivat olla avuksi ja tueksi omaa sukupuoltaan pohtiville sekä heidän läheisilleen.

Projektin kuviin ja haastatteluihin voi tutustua myös nettisivuilla. Netissä kuvia ja tarinoita on enemmän kuin kiertävässä näyttelyssä, ja haastatteluita tehdään koko ajan lisää.

– Päädyimme julkaisemaan tarinat myös netissä, sillä haluamme tiedon leviävän niillekin, jotka eivät pääse näyttelyyn. Suosittelen silti käymään näyttelyssä, sillä kuvat ovat vaikuttavan näköisiä. Lisäksi näyttelyssä pystyy paremmin pysähtymään tekstin ja kuvien äärelle, Ristkari kertoo.

Projektin työryhmään kuuluvat Ristkarin lisäksi valokuvaaja Vesa Tyni ja kuraattori Nina Suni

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut