Koska Stockmannin nurkan kaukolämpötyömaa valmistuu? – Kuoppa haitannut kävelijöitä kesän ajan

HÄmeenkatu Stockmannin kulmalla on tehty kaukolämpötöitä kesäkuusta asti.

Stockmannin kulmalla sijaitsevan montun täyttäminen viivästyy hieman. Kaukolämpötyömaalta on löytynyt pieni hitsausvirhe, joka korjataan ensi viikolla. Hitsausvirhe löytyi jalkakäytävän kohdalta.

– Sinänsä kyseessä ei ole iso työ, eikä korjaukseen menee aikaa kuin muutama tunti. Työtä ei kuitenkaan voi tehdä tuosta vain, sillä kaukolämpöverkkoon on tehtävä katkos. Työmaan lähistöllä on paljon toimintoja, muun muassa tavaratalo ja hotelleja, ja meidän on tiedotettava kaikille katkoksesta etukäteen, Tampereen sähkölaitoksen rakennuttaja Karo Kilpinen kertoo.

Tavaratalon nurkalla on tehty kesäkuusta asti kaukolämpötöitä.

– Kaukolämpöputket on uusittu ja kaivettu aiempaa syvemmälle, jotta ne eivät ole liian lähellä raitiotien rakenteita. Kaukolämpöputket sijaitsevat raitiotien alla noin 1,2 metrin syvyydessä. Stockmannin nurkalla ne taitavat olla vielä tätäkin syvemmällä.

Kaukolämpötöiden lisäksi montussa on siirrelty muutakin infraa, muun muassa katulämmitystä, sähköputkituksia ja sadevesijärjestelmiä.

Ohikulkijoille työmaa on ollut ikävä, sillä työmaan ohitse on kulkenut kesän ajan vain kapea väylä.

– Työmaan kesto on saattanut tuntua pitkältä ajalta. Mutta kyseessä on ollut iso ja hankala työmaa, Kilpinen muistuttaa.

Työt etenevät nyt niin, että kaukolämpöputket eristetään tällä viikolla, ja ajoratoja päästää täyttämään todennäköisesti jo ensi viikolla.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut