Onko keskustan tilanne jo huolestuttava? – Huumeita kaupitellaan näkyvästi jopa leikkipuiston lähellä

HUUMEET Huumekauppiaat eivät enää vaivaudu piilottelemaan kaupantekoa keskustassa.

Yhä useampi on todistanut huumeiden näkyvää katukauppaa Tampereen keskustassa. Tamperelaiseen on tullut vinkkejä, että huumeita on kaupusteltu ainakin Tuomiokirkonkadulla ja Pikku Kakkosen puiston tuntumassa täysin avoimesti.

Tuomiokirkonkadulta kerrotaan, että kaupustelu lisääntyi sen jälkeen, kun Tuomiokirkonkadulta kiellettiin ajaminen Hämeenkadulle.

– On täällä ennenkin käyty kauppaa, mutta viime aikoina tilanne on pahentunut. Ilmeisesti poliisitkin tietävät sen, sillä poliisi on täällä jokailtainen vieras. Silmiinpistävää on se, että huumekauppaan osallistuu todella paljon myös nuoria naisia, Tamperelaisen lukija päivittelee.

Hän haluaa kommentoida asiaa vain nimettömänä.

– Huumeiden käyttäjät ovat arvaamattomia. Minun kimppuuni on käyty jo yhden kerran, ja olen alkanut kantaa mukanani sumutinta. Se tuntuu huolestuttavalta, että Tuomiokirkonkadun kävelykatuosuus laajenee. Kaupunki tekee nyt huumeidenkäyttäjille todella hyvät oltavat penkkeineen kaikkineen.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Jari Luoto kertoo, ettei Tuomiokirkonkadulla käydä huumekauppaa sen enempää kuin muuallakaan.

– Itse sanoisin niin, ettei Tampereen keskustasta löydy sellaista katua, etteikö siellä käytäisi huumekauppaa. Huumekaupan näkyminen kaduilla on yleismaailmallinen ilmiö, joka on nähtävissä niin Yhdysvalloissa, Euroopan isoissa kaupungeissa kuin Tampereellakin. Se on kieltämättä surullista, ja tilannetta on katseltava huolestuneena, Luoto kertoo.

Eniten kauppaa käydään siellä, missä ihmisiä liikkuu paljon. Kauppapaikkoja ovat muun muassa Hämeenkatu, Koskipuisto, Tullin aukio, Laikunlava ja Keskustori.

Luodon mukaan poliisien näkyvä läsnäolo vähentää avointa huumekauppaa.

– Poliisien resurssien lisääminen voi auttaa tiettyyn pisteeseen asti, mutta se on selvää, ettei tätä ongelmaa ratkaista pelkästään poliiseja lisäämällä. Tässä on nyt yhteiskunnalla pähkinä purtavana.

Näistä käydään kauppaa

Keskustassa liikkuu mm. kannabista, subutexiä, ekstaasia, amfetamiinia ja metamfetamiinia.

Maanantai 21. elokuuta kello 21.10: Poliisi pysäytti Tampereen Tuomiokirkonkadulla henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastusta varten. Auton pysähtyessä kuljettaja nousi autosta ja piilotti vieressä olleen pakettiauton renkaan taakse pienen pussin, jossa oli epäiltyä huumausainetta. Mies ei totellut poliisin käskytystä, ja lopulta hänet jouduttiin laittamaan käsirautoihin. Sekavassa tilassa olleen parikymppisen miehen hallusta löytyi huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä. Häntä epäillään muun muassa rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut