Päihderiippuvaiset huolestuttavat Hämeenpuistossa

HUUMEET Poliisin hälytystehtävät eivät ole silti lisääntyneet, vaikka Hämeenpuistoon avattiin päihdepalveluyksikkö.

Päihdepalveluyksikkö Breikin lähellä asuvat ovat huolissaan. Yksi alueen asukas kertoo, että heille on annettu ymmärtää, ettei poliisi partioi Hämeenpuistossa normaalisti, eikä tule paikalle, jos asia koskettaa huumeriippuvaisia. Syynä pidetään sitä, et-teivät lääkkeistä riippuvaiset uskalla hakea lääkkeitään, jos poliisi pörrää paikalla.

Tampereen kenttäyksikköä johtava komisario Ismo Rajala tyrmää tällaisen ajatuksen suoralta kädeltä.

– Tampereella ei ole mitään Christianiaa.

Tällä hän viittaa kööpenhaminalaiseen alueeseen, jossa on käytetty huumeita varsin vapaasti.

Tampereen keskustassa on kaksi päihdepalveluyksikköä, joissa käy muun muassa opioidiriippuvaisia hakemassa korvaushoitolääkkeitä. Hämeenpuiston piste avasi ovensa vuodenvaihteessa.

Päihdepalveluyksikön avaaminen asuintalon alakertaan on aiheuttanut joissakin asukkaissa pelkoa. Alueella on todistettu esimerkiksi näkyä, kun huumeriippuvainen on piikittänyt itseään nilkkaan.

– Jos tällaista tapahtuu, siitä kannattaa ilmoittaa poliisille. Kyseessä on aina käyttörikos, tapahtui piikittäminen sitten näyteikkunan edessä tai kotona, Rajala muistuttaa.

Myös siitä on ilmoitettava poliisille, jos pilleri- tai huumekauppiaita liikkuu esimerkiksi päihdepalveluyksiköiden lähellä tai missä tahansa muualla.

– Se on varmasti meidän kaikkien ja myös hoitoa saavien etu, että kauppiaita saadaan kiinni. Poliisin intresseihin kuuluu nimenomaan ottaa heidät kiinni.

Rajala kertoo, ettei Breikin avaaminen ole lisännyt Hämeenpuiston suunnalta tulleita hälytyksiä.

– En halua väheksyä asukkaiden huolta. Ihan varmasti siellä liikkuu nyt aiempaa enemmän huumeriippuvaisia, mutta hälytystehtävien määrässä Hämeenpuisto ei poikkea mitenkään keskustan muista alueista.

Rajala muistuttaa, että Breikin henkilökunta järjestää alueella myös omaa partiointia eli he pitävät omia asiakkaitaan silmällä. Partioinnin tarkoituksena ei ole kuitenkaan korvata poliiseja.

– Yhteistyö palveluntuottajan kanssa on toiminut tähän mennessä aika hyvin. Mutta jos siellä tapahtuu jotakin sellaista, mihin poliisin on puututtava, niin tietenkään meillä ei ole sellaista linjaa, etteikö sinne mennä. Hämeenpuistosta tulevat tehtävät priorisoidaan tärkeysjärjestyksen mukaan samalla tavalla kuin muualtakin tulevat hälytykset.

Vinkkaa poliisille

Jos todistat huumekauppaa tai huumeiden käyttöä, kerro vihjeesi poliisille.

Käytä akuuteissa tilanteissa hätänumeroa, muussa tapauksessa voit soittaa vinkkipuhelimeen tai lähettää sähköpostia.

Pirkanmaan alueen vihjepuhelimen numero on 0800 90022. Numerossa on vastaaja, jonne voit jättää viestisi.

Pirkanmaan aluetta koskevat vihjesähköpostit voi lähettää osoitteeseen: vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut