Muistatteko Jenni Sofian, joka luki Jari Sillanpään ajatuksia? – Tätä hän tekee työkseen Tampereella

AMMATTI Tamperelainen Jenni Sofia tuli tunnetuksi televisiosta luettuaan Jari Sillanpään ajatuksia.

Tamperelainen Jenni Sofia on sirkustaiteilija ja mielen valmentaja. Marjo Rämö

Marjo Rämö

– Noita, tokaisi Jari Sillanpää tamperelaiselle Jenni Sofialle

Jenni Sofia osallistui viime syksynä Talent Suomi -ohjelmaan, jossa hän luki Sillanpään ajatuksista hänen miesystävänsä nimen. Ohjelma oli Jenni Sofialle ponnahdus ihmisten tietoisuuteen. Samalla se oli haaste ennen kaikkea hänelle itselleen.

– Miljoonayleisön edessä esiintyminen oli minulle iso juttu. Samalla sain testattua sen, kestääkö oma pää niillä työkaluilla, joita käytän hyödykseni valmentajan työssä.

Moni kysyi jälkikäteen, miten hän näytti televisiossa niin varmalta.

– Totta kai minua jännitti tosi paljon. Olen työstänyt jännitystä niin, ettei se lamaannuta, vaan saan käytettyä koko kapasiteettini haastavassa tilanteessa.

Televisiossa Jenni Sofia esiintyi mentalistina. Mentalismi on viihdettä, hämmentävää mielessä tapahtuvaa taikuutta, jossa mieltä johdatellaan ja harhautetaan.

– Televisio oli minulle mahdollisuus tehdä näkyväksi sen, mitä osaan. Ketään ei tulla hakemaan kotoa.

Mentalismin lisäksi Jenni Sofia tekee työtä mielen valmentajana niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Häneltä saatetaan pyytää apua esimerkiksi jännittämiseen.

– Esiintymisjännitys on työpaikoilla suuri stressin aiheuttaja, mutta siihen on löydettävissä myös eniten työkaluja. Mielessä on kaikenlaisia esteitä ja haitallisia uskomuksia, jotka johdattelevat meitä toimimaan tietyllä tavalla. Toisaalta mielestä löytyy se kaikki potentiaali, joka meissä on. Minun tehtäväni on ohjata keskittymään näihin mahdollisuuksiin.

Yksi Jenni Sofian asiakkaista on oululainen pyörätuolikelaaja Tuomo Himanka Hän voitti kesällä 100 ja 200 metrin Suomen mestaruudet.

– Tuomo oli kisannut miesten SM-sarjassa viisi vuotta, mutta se kirkkain mitali puuttui. Tänä kesänä sekä fyysinen että henkinen kunto loksahtivat kohdilleen, Jenni Sofia kertoo.

– Henkinen valmennus on arkipäivää urheilussa. Haluaisin kuitenkin korostaa sitä, ettei mielen valmentaminen ole urheilijoiden yksinoikeus.

Jenni Sofia ajatutui henkiseksi valmentajaksi oman polkunsa kautta. Hän on ensimmäiseltä ammatiltaan sirkustaiteilija.

– Olin sirkusopettajan työssäni aika stressaantunut ja uupunut. Myöskään urani artistina ei ollut siellä, missä halusin ja odotin aina vain seuraavaa lomaa. Hoidin itseni ensin kuntoon tutustumalla kaikkeen mahdolliseen, muun muassa mindfullnessiin ja mentaalivalmennukseen. Huomasin, että mieleen vaikuttaminen on paras työkalu kaikkeen.

Jenni Sofia

kävi lapsena Linnanmäen sirkuskoulua

valmistui vuonna 2006 Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta, erikoistunut taikuuteen ja hulavanteisiin

perehtynyt mm. NLP:hen, mentaalivalmennukseen, neurologiaan, psykologiaan ja mindfulnessiin

tekee töitä mielen valmentajana omassa yrityksessään

esiintyy myös mentalistina ja Suomen Musiikkiteatterissa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut