Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Jopa 1500 tamperelaista voi työskennellä täällä" – Tampereelle nousee jälleen torneja

RAKENTAMINEN Erkkilänsillan viereen nousee yritysten toimitilatalo.

Erkkilänkadun ja Peltokadun kulmassa vietetään uuden Asemakeskuksen avajaisia alkusyksystä 2019, jos Technopolis Oyj:n suunnitelmat etenevät odotetusti. Lähes 18 000 neliömetrin kokoinen yrityksien toimitilakampus saa alkusysäyksen rakentamiseensa aikaisintaan vuodenvaihteessa 2018.

– Erkkilänsillan viereen alkaa nousta kevättalvella 2018 uusi suuri yrityskeskittymä, jos saamme vuodenvaihteessa rakentamisluvan kaupungilta. Alueen kaavoitus on hyväksytty, selvittää Technopoliksen toimintaa Tampereella johtava Henri Rantalainen

Asemakeskuksen tontti on ollut Technopoliksen omistuksessa jo muutaman vuoden ajan, ja keskuksen suunnittelu on saatu lähes valmiiksi.

– Arkkitehti tekee rakennuksen viimeiset piirteet valmiiksi syksyn aikana. Rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa keskustaan nousee kaksi tornia ja toisessa vaiheessa vielä kolmas, Rantalainen kertoo.

Rakennus sisältää valmistuessaan kahdeksan, yhdeksän ja kymmenen kerrosta toimitiloja eri torneissa.

– A-tornin kattotasolle sijoitetaan VIP- ja saunatilat. Kahden ensimmäisen tornin kaksi ylintä kerrosta vuokrataan tuhannen neliömetrin kokonaisuuksina, jotka sisältävät yrityksen oman kattoterassin, Rantalainen suunnittelee.

Suurempien toimitilojen lisäksi keskuksessa halutaan tarjota työskentelymahdollisuus myös pienemmille yrityksille. Rakennukseen sijoitetaan yhtenäisiä tiloja yrityksille 10–1900 neliömetrin välillä.

– Asemakeskukseen tulee myös sosiaalitiloja, kuntosali, pyöräsuoja, kesäterassi, kahvio ja ravintola henkilökunnalle. Tavoitteena on tehdä tavanomaista tasokkaampi rakennus, joten panostus laatuun näkyy niin yrityksien toimitiloissa, aulassa, kalusteissa kuin nykyaikaisessa tietotekniikassakin, Rantalainen lupaa.

Työskentelytilojen lisäksi Asemakeskukseen tulee 280 parkkipaikkaa kolmeen kerrokseen.

– Pysäköintialuetta harkitaan vuokrattavaksi esimerkiksi lähellä asuville tammelalaisille työpäivän päättyessä kello 16 jälkeen.

Rantalaisen mukaan Tampereella on huutava pula erityisesti laadukkaista pienistä toimitiloista.

– Tampereella on 1–15 hengen yrityksiä, jotka haluavat tarjota työntekijöilleen parhaat mahdolliset tilat työskentelyyn. Meilläkin Yliopistonrinteen pienimmät toimitilat on viety käsistä, ja Technopoliksen koko Tampereen käyttöaste oli maaliskuussa 97,2 prosenttia, Rantalainen perustelee.

Muun muassa IT-yritykset ovat olleet kiinnostuneita uusista toimitiloista.

– Kasvavat yritykset haluavat nostaa profiiliaan nykyaikaisilla tiloilla, koska kilpailu työntekijöistä on kovaa. Talouden kohentuminen näkyy meillä nopeasti tilojen käyttöasteen kasvuna, kun yritykset vuokraavat lisää tilaa uusille työntekijöilleen, Rantalainen toteaa.