Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja" – Vuokratalosäätiö ja Kotilinnasäätiö haluavat tontin Ranta-Tampellasta

Tampereen Vuokratalosäätiö ja Tampereen Kotilinnasäätiö ovat jättäneet tontinvarauspyynnön Tampereen kaupungille Ranta-Tampellan tontista 991-1.

Tontille on tarkoitus rakentaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Tontinkäyttösuunnitelman laadinnasta käytiin arkkitehtikilpailu, jonka voitti Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy "Lumilyhty" -nimisellä suunnitelmalla. Voittajasuunnitelman pohjalta Tampereen Vuokratalosäätiö ja Tampereen Kotilinnasäätiö ovat käyneet alustavia neuvotteluja Tampereen kaupungin kanssa.

Asemakaavan mukaan tontille voi rakentaa toimistotiloja, asuntoja sekä julkisten palvelujen tiloja. Tontti on sijaintinsa ja kaavamääräystensä vuoksi rakennuskustannustensa kannalta haastava.

Säätiöiden strategioiden mukaisesti pääpaino tulevassa tontin käyttösuunnitelmassa ovat asunnot. Liiketiloja rakennetaan vain välttämätön määrä alueen tarpeet huomioiden. Autopaikat suunnitellaan rakennuksen kellari- ja 1. kerrokseen. Lisäksi hankkeessa on tarkoitus kokeilla yhteiskäyttöautojen toimivuutta.

Asuntoja rakennetaan yhteensä 200. Tampereen Vuokratalosäätiölle tulee 134 asuntoa pienistä yksiöistä perheasuntoihin, keskipinta-ala noin 44.5 neliötä. Asunnot sijoittuvat 16-kerroksiseen torniosuuteen.

Tampereen Kotilinnasäätiölle asuntoja tulee 64 kpl, pääosin pieniä ikäihmisten asumiseen tarkoitettuja asuntoja, keskipinta-alaltaan noin 31 neliötä. Tampereen Kotilinnasäätiön asunnot sijoittuvat 5-kerroksiseen matalampaan rakennuksen osaan.

Asuntojen rakentaminen rahoitetaan pitkäaikaisella korkotukilainalla. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus, ARA, hyväksyy rakennushankkeelle laadulliset tavoitteet sekä rakennuskustannuksille ja tontin hinnalle ylärajan korkotukilainan ehtona. Asuntojen vuokrat määräytyvät omakustannusperiaatteen mukaisesti.

Asukkaat valitaan asunnonhakijoiden asunnon tarpeen perusteella Valtioneuvoston päätöksen ja ARA:n ohjeiden mukaisesti. Asunnot tulevat julkiseen hakuun.

Lopullisen päätöksen hankkeen toteuttamisesta tekevät molempien säätiöiden hallitukset, kun suunnitelmat ja kustannukset ovat selvillä. Hankkeen valmistuminen ajoittunee vuodelle 2020