Tamperelaiset moottoriurheiluseurat vetoavat kaupunkiin – "Meillä ei ole enää mahdollisuuksia toimia Teiskossa"

HARRASTUS Tamperelaiset moottoriurheiluseurat ovat ilmaisseet huolensa moottoriurheilun tulevaisuudesta Tampereella.

Viitekuva Markku Nikkanen

Marjo Rämö

Tampereen Motocross ry ja Tampereen Urheiluautoilijat ry ovat lähettäneet päättäjille vetoomukset Teiskon moottoriurheilukeskuksen ja motocross-radan tulevaisuudesta.

Molemmat seurat kirjoittavat, ettei niillä ole enää mahdollisuuksia toimia Teiskossa.

Tampereen Motocross ry kirjoittaa vetoomuksessaan, että Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskusta pyörittävä Vauhtipuisto ry on laiminlyönyt motocrossradan ylläpitoa. Seuran mukaan radan hoitoa on laiminlyöty vuodesta 2014 alkaen siten, että rata on menettänyt muotoansa. Rata on myös menettänyt SM-tason luokituksen.

Lisäksi rata oli pitkään ilman kastelujärjestelmää. Nyt kastelujärjestelmää ollaan tekemässä, ja se maksetaan verovaroilla.

– Tampereella on jatkossa ylivoimaisesti Suomen kallein motocrossradan kastelujärjestelmä, vetoomuksessa muistutetaan.

Radalla oli aiemmin Tampereen Motocross ry:n oma kastelujärjestelmä, mutta Vauhtipuisto ei ollut halukas ostamaan sitä.

Molemmat seurat kertovat, että seurojen junioritoiminta on vaikeutunut. Tampereen Motocross ry on joutunut järjestämään juniorileirinsä Tampereen ulkopuolella.

Tampereen Motocross ry on Tampereen ainoa motocrossiin erikoistunut seura. Tampereen Urheiluautoilijat ry on Suomen vanhin autourheiluseura. Molemmissa seuroissa toivotaan, että Teiskon moottoriurheilukeskus palautetaan tamperelaisten seurojen käyttöön ja hallintaan.

– Kun alkuperäinen kilpailutuspäätös rata-alueen hallinnoinnista tehtiin, kilpailutuksen ei pitänyt johtaa harrastuskustannusten nousuun ja harjoitteluolosuhteiden merkittävään huonontumiseen. Valitettavasti kumpikin näistä on toteutunut vuoden 2013 jälkeen tamperelaisille motocrossharrastajille ja Tampereen Motocross ry:lle, vetoomuksessa kirjoitetaan.

Tampereen kaupungin on tarkoitus päättää Vauhtipuisto ry:n kanssa tehdyn sopimuksen jatkosta vielä tämän vuoden puolella.

Kaupunki on tehnyt Vauhtipuisto ry:n kanssa sopimuksen, joka päättyy vuonna 2019. Sopimuksessa on viiden vuoden optiokausi. Sopimuksen mukaan optiokaudesta on päätettävä vuoden 2017 loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.