Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valoviikot tulee 52. kerran – Uutena alueena mukana Hiedanranta

Tampereen Valoviikot avataan perjantaina 27. lokakuuta kello 19 Koskipuistossa. Avajaisten pääesiintyjä on Idols-kilpailun kuudennen tuotantokauden voittaja Diandra Valoviikot levittäytyvät kaupungille aiemmilta vuosilta tuttujen ja uusien valokuvioiden, valopallojen, vaijerivalaisimien, valohuntujen, arkkitehtuurivalaistuksen ja Valogallerian näyttelyn avulla.

Uutena alueena Valoviikkoihin liittyy Hiedanranta, johon luodaan omaleimainen valaistus.

– Tammerkoski saa valaistuksen , laserit halkovat Tammerkosken veden pintaa, pyrotekniikka leiskahtelee ja lopuksi nähdään ilotulitus, Valoviikkojen avajaisten vastaava tuottaja, Visit Tampere Oy:n Head of Event Services Saara Saarteinen kuvailee.

Yleisö seuraa avajaisia Koskipuiston Cumulus Koskikadun puolelta. Sekä Hämeenkadun jalkakäytävän pohjoispuoli että Patosilta suljetaan avajaisten ajaksi.

– Kehotamme yleisöä suosimaan joukkoliikennettä. Jos tulet kuitenkin nauttimaan keskustan kauniista iltamaisemasta autolla, parkkitilaa on tarjolla mm. Frenckellin pysäköintitalossa ja Hämpin parkissa, jossa voi ihailla samalla vanhoja Valoviikkojen valokuvioita, Saarteinen ohjeistaa.

Tampereen keskustan kehittäminen on täydessä vauhdissa, mikä tuo osaltaan muutoksia myös Valoviikkoihin.

– Hämeenkadulle tulee valopallot koko matkalle, missä puita vain on. Valopalloja tulee tänä vuonna myös Hämeenpuistoon molemmin puolin Hämeenkatua. Lisäksi ratikkatyömaan kohdalla nähdään uutta valaistusta, kertoo Valoviikkojen valaistusratkaisuista vastaava Tampereen kaupungin Keskustahankkeen projektipäällikkö Markus Joonas

Valoviikkoja on pyritty uudistamaan vuosittain. Tänä vuonna uutena kohteena valaistaan Hiedanranta. Lisäksi Tammerkosken muurivalaistus on uudistettu osana keskustan kehittämistä linjaavaa Viiden Tähden Keskusta -kehitysohjelmaa ja otetaan käyttöön Valoviikkojen avajaisten yhteydessä. Myös Tampereen Sähkölaitos tuo uuden valokuvion Hämeenkadulle.