Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen SDP: Veroprosentti pidettävä ennallaan

Tampereen sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön edustajiston mielestä Tampereen kaupungin talouden saattaminen tasapainoon valtuustokauden aikana on oikea ja erittäin tärkeä pyrkimys.

– Siksi edustajisto pitää oikeana ratkaisuna, että kaupungin ensi vuoden talousarvion tärkeimmiksi tavoitteiksi on valittu kaupunkilaisten työllisyyden ja kaupungin talouden parantaminen, tiedotteessa todetaan.

– Hyviin toimenpiteisiin kuuluu myös se, että peruskoulun suorittaneille nuorille varmistetaan toisen asteen opiskelupaikka. Edelleen kaupungin ja yritysten yhteistyöllä taataan jokaiselle nuorelle ensimmäinen työpaikka, järjestö kommentoi.

Kunnallisvero ja kiinteistövero säilyvät budjettiesityksessä ensi vuonna ennallaan ja koiravero poistuu.. Ensimmäinen askel talouden tasapainottamisessa on otettu, kun vuoden 2017 ennakoitu alijäämä supistetaan noin 24 miljoonasta 15,7 miljoonaan euroon.

– Taloussuunnitelma on rakennettu niin, että sen aikana kaupungin kunnallisveroprosentti ei nouse. Tuloksista riippuen veroprosentin korottaminen on pidettävä keinovalikoimassa mukana.