Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosi 2012 oli erityisen synkkä: Vilja Eerika sekä Laajasalon ja Bulevardin perhesurmat hiljensivät Suomen

Vuosi 2012 oli erityisen synkkä lapsiin kohdistuneiden surmatekojen vuosi. Alkuvuodesta Helsingin Laajasalossa asunut perheenisä puukotti hengiltä 1- ja 4-vuotiaat lapsensa sekä vaimonsa sekä sytytti asunnon palamaan. Oikeudessa mies kertoi sytyttäneensä palon, jotta ehtisi itse kuolla. Perhetragedian taustalla oli mustasukkaisuus. Mies todettiin syyntakeettomaksi ja hänet määrättiin hoitoon psykiatriseen sairaalaan.

Samana vuonna koko Suomea järkytti 8-vuotiaan Vilja Erikan tapaus. Tytön isä ja äitipuoli sitoivat lapsen niin, että tämä kuoli tukehtumalla kotonaan äitienpäivänä. Isä ja äitipuoli tuomittiin elinkautiseen.

Tapaus herätti laajaa keskustelua ja poiki tuomiot kahdelle sosiaalityöntekijälle, sillä tytön kaltoinkohtelusta oli tehty useita ilmoituksia lapsensuojeluviranomaisille ennen hänen kuolemaansa.

Vielä samana keväänä suomalaisia järkytti perhesurma, jossa isä tappoi vaimonsa sekä 1- ja 3-vuotiaat lapsensa perheen kodissa Helsingin Bulevardilla. Surmien jälkeen isä ajoin autollaan päin vastaantulevaa liikennettä ja kuoli.

Vuonna 2014 oululaisen talon kellarikomerosta löytyi viiden vauvan ruumiit. Lapsien äiti tuomittiin 13 vuoden vankeuteen.

Saman vuoden syksyllä nainen sekä hänen 1-, 2- ja 6-vuotiaat lapsensa kuolivat, kun nainen ajoi poliisin mukaan tahallaan linja-auton keulaan Rautavaaralla. Lasten isä oli linja-auton kyydissä. Vanhemmat olivat riidelleet ennen törmäystä.

Hirvensalmelaista perheenäitiä kohtasi karmea näky viime huhtikuussa, kun hän saapui kotiinsa. Perheen isän epäillään tappaneen itsensä sekä 20-vuotiaan poikansa. Perheen 16-vuotias poika loukkaantui vakavasti, mutta säilyi hengissä.

Tänään isä vei 3-vuotiaan lapsensa luvatta kotoaan ja puukotti tämän hengiltä porvoolaisessa leikkipuistossa. MTV Uutisten tietojen mukaan lapsen isällä ja äidillä oli ollut kiistaa huoltajuudesta ennen tekoa.