Lukijaraati: Keskusta muuttunut turvattomammaksi – Näin eroavat Perussuomalaisia ja Vasemmistoliittoa äänestävien käsitykset

LUKIJARAATI Perussuomalaisten äänestäjät kokevat keskustan turvallisuustilanteen aivan erilaisena kuin Vasemmistoliiton äänestäjät.

Poliittisella kannalla on suuri merkitys turvallisuudentunteeseen Tampereella.

Esimerkiksi Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton kannattajien välillä on suuri ero siinä, miten he kokevat Tampereen keskustan turvallisuustilanteen muuttuneen viimeisen vuoden aikana.

Tamperelainen kysyi asiaa Lukijaraadiltaan mielipidettä keskustan turvallisuustilanteen muuttumisesta lokakuun puolivälissä.

Kaikista lukijaraatilaisista 57 prosenttia arvioi keskustan muuttuneen selvästi tai jonkin verran turvattomammaksi viimeisen vuoden aikana.

Lukijaraatilaisilta kysyttiin myös, mitä puoluetta he todennäköisimmin äänestävät seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Kaikkien synkimmäksi keskustan turvallisuustilanteen kokivat Perussuomalaisten äänestäjiksi ilmoittautuneet. Heistä peräti 85 prosenttia arvioi tilanteen huonontuneen vuoden aikana. Yli puolet arvioi keskustan muuttuneen selvästi turvattomammaksi.

Toisessa ääripäässä olivat Vasemmistoliiton kannattajat, joista vain joka kolmas kertoi keskustan muuttuneen turvattomammaksi. Myös Kokoomusta ja Vihreitä todennäköisimmin äänestävistä samaa mieltä oli alle puolet.

Demareiden ja Keskustan äänestäjiksi ilmoittautuneista turvallisuuden näki huonontuneen noin 60 prosenttia vastaajista.

Naisista lähes joka kolmas arvioi keskustan tuvallisuuden muuttuneen vuodessa huonommaksi. Miehistä samaa mieltä oli selvästi alle puolet.

Alle 35-vuotiasta vain 38 prosenttia arvioi turvallisuustilanteen huonontuneen, kun taas myöhäiskeski-ikäisistä eli 55-64-vuotiaista samaa mieltä oli lähes 70 prosenttia vastaajista.

Lukijaraadin kanta

Onko Tampereen keskusta muuttunut mielestäsi turvattomammaksi viimeisen vuoden aikana?

On muuttunut selvästi turvattomammaksi 23 %

On muuttunut jonkin verran turvattomammaksi 34 %

Ei ole muuttunut vuoden aikana mihinkään suuntaan 35 %

Tampereen keskusta on muuttunut turvallisemmaksi 3 %

En osaa sanoa 5 %

Lähde: Tamperelaisen Lukijaraati/Tietoykkönen, vastaajia 760, vastausaika 12.–17.10.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut