Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Finnairin toiminta häpeällistä" – Kuluttajaliitto kovistelee mustalle listalle joutunutta lentoyhtiötä avoimella kirjeellä

Kuluttajaliitto on lähettänyt lentoyhtiö Finnairille avoimen kirjeen, jossa se penää yhtiöltä vastuuta lentomatkustajien myöhästymiskorvauksien maksamisessa.

Kuluttajaliitossa katsotaan, että Finnair polkee kuluttajien oikeuksia häpeällisesti.

Kiista koskee korvauksia, joita lentoyhtiöiden olisi EU-käytännön mukaisesti maksettava lennon viivästymis- ja peruuntumistilanteissa.

Finnairin linjana on ollut, ettei se maksa täysimääräisiä korvauksia, jos lennon peruutuksen tai viivästyksen taustalla on ennakoimaton, Finnairin mukaan valmistus- tai suunnitteluvirheen luontoinen tekninen vika.

Kuluttaja-asiamies kertoi syyskuussa, että se haastaa Finnairin oikeuteen riidan takia Aiemmin Finnair on ollut Kuluttaja-lehden mustalla listalla.

Kuluttaja-asiamies arvosteliFinnairia siitä, että täysimääräisen vakiokorvauksen sijaan yhtiö on tarjonnut matkustajilla sovintoratkaisuna matkustajalle vähempiarvoista lahjakorttia tai käteistä.

Sovintotarjous on edellyttänyt, että matkustaja luopuu oikeudestaan täysimääräiseen korvaukseen.

Kuluttajaliiton perjantaina julkaisemassa avoimessa kirjeessä huomautetaan, että valituksia Finnairista on tullut runsaasti. Lähes joka kymmenes Kuluttajariitalautakuntaan tullut valitus on koskenut Finnairia.

– Teitä koskevien valitusten määrä on kasvanut yli 70 prosentilla vuodesta 2015 vuoteen 2016. Myös Kuluttajaliiton jäsenet ovat olleet yhteydessä meihin Finnairia koskevista ongelmista, Kuluttajaliiton avoimessa kirjeessä todetaan.

Kuluttajaliitto penää Finnairilta vastausta siihen, mitä ongelmien taustalla on sekä miten ja millä aikataululla yhtiö aikoo korjata tilanteen.

– (Nyt) syntyy vahva vaikutelma siitä, että merkittävä osa matkustajistanne kokee palvelussanne olevan puutteita. Te ette ole kaikissa tapauksissa valmiita turvaamaan matkustajien laillisia oikeuksia, vaan pyritte saamaan heidät luopumaan niistä ainakin osittain.

Finnairin lakiasiainjohtajakiisti syyskuussa, että yhtiön korvauskäytäntö olisi ristiriidassa muissa EU-maissa tehtyjen linjausten kanssa.