Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saunapaviljongista voi pulahtaa suvantoon – Saunomisen hinta on tarkoitus "tamperelaistaa"

LAUKONTORI Sauna- ja ravintolarakennukseen tulee myös isot terassit.

Ratinan suvantoon pääsee pulahtamaan ensi keväänä, kun Laukontorin sauna- ja ravintolarakennus valmistuu. Paviljongin eteen tehdään pulahdusallas, jonka koko on 10x12 metriä. Allas reunustetaan ponttooneilla ja aidataan siten, ettei reunalta voi pudota altaan ulkopuolelle.

Altaassa on suvannon vettä, eikä sitä lämmitetä. Pulahtamisaltaassa voi käydä kaikkina vuodenaikoina.

Saunarakennuksen vuokralaiseksi tulee Sauna Finlandia Holding Oy, joka on ideoinut Löyly-nimisen saunakompleksin Helsingin Hernesaareen. Helsingin Löylyssä kahden tunnin saunominen maksaa 19 euroa.

Sauna Finlandia Holding Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Ville Iivonen ei paljasta vielä, mihin hintaan Tampereella pääsee löylyihin.

– Hintaa on tarkoitus tamperelaistaa.

Rakennus kulkee nyt nimellä Laukontorin paviljonki, mutta Iivosen mukaan nimi saattaa vielä muuttua.

– Olen itse kotoisin Tampereelta, ja kaupunki otetaan nimessä huomioon. Saa nähdä, kuka nimen lopulta päättää.

Paviljongin rakentaminen on edennyt ripeästi sen jälkeen, kun korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemukset. Peruskivi muurattiin keskiviikkona.

– Pohjatyöt ovat jo pitkällä. Pohjien jälkeen pystytetään runko, joka suojataan sääsuojalla eli rakennustöitä voidaan tehdä talvella. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, rakennus voidaan ottaa käyttöön jo vappuna, Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Marko Tulokas kertoo.

Palvelukiinteistöt on Tampereen kaupungin omistama yhtiö, joka toteuttaa Laukontorin rakennushankkeen ja omistaa kiinteistön. Hankkeen kustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa.

Laukontorin uuteen rakennukseen tulee ravintolan, kahvilan ja kahden saunan lisäksi sosiaalitilat Laukontorin torimyyjille

Rakennuksen kerrosala on 517 neliötä. Terasseja tulee kahteen tasoon yhteensä 722 neliömetrin verran.

Aiemmista tiedoista poiketen rakennukseen ei ole tulossa Hopealinjan lipputoimistoa. Toimisto sijoitetaan lähemmäksi laivojen lähtöpaikkaa.