Saunapaviljongista voi pulahtaa suvantoon – Saunomisen hinta on tarkoitus "tamperelaistaa"

LAUKONTORI Sauna- ja ravintolarakennukseen tulee myös isot terassit.

Tältä sauna- ja ravintolarakennus näyttää Ratinan suunnasta katsottuna. Rakennukseen tulee kahden saunan lisäksi ravintola ja kahvila sekä sosiaalitilat torimyyjille. Rakennukseen tulee 519 asiakaspaikkaa. Honkatalot

Marjo Rämö

Ratinan suvantoon pääsee pulahtamaan ensi keväänä, kun Laukontorin sauna- ja ravintolarakennus valmistuu. Paviljongin eteen tehdään pulahdusallas, jonka koko on 10x12 metriä. Allas reunustetaan ponttooneilla ja aidataan siten, ettei reunalta voi pudota altaan ulkopuolelle.

Altaassa on suvannon vettä, eikä sitä lämmitetä. Pulahtamisaltaassa voi käydä kaikkina vuodenaikoina.

Saunarakennuksen vuokralaiseksi tulee Sauna Finlandia Holding Oy, joka on ideoinut Löyly-nimisen saunakompleksin Helsingin Hernesaareen. Helsingin Löylyssä kahden tunnin saunominen maksaa 19 euroa.

Sauna Finlandia Holding Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Ville Iivonen ei paljasta vielä, mihin hintaan Tampereella pääsee löylyihin.

– Hintaa on tarkoitus tamperelaistaa.

Rakennus kulkee nyt nimellä Laukontorin paviljonki, mutta Iivosen mukaan nimi saattaa vielä muuttua.

– Olen itse kotoisin Tampereelta, ja kaupunki otetaan nimessä huomioon. Saa nähdä, kuka nimen lopulta päättää.

Paviljongin rakentaminen on edennyt ripeästi sen jälkeen, kun korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemukset. Peruskivi muurattiin keskiviikkona.

– Pohjatyöt ovat jo pitkällä. Pohjien jälkeen pystytetään runko, joka suojataan sääsuojalla eli rakennustöitä voidaan tehdä talvella. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, rakennus voidaan ottaa käyttöön jo vappuna, Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Marko Tulokas kertoo.

Palvelukiinteistöt on Tampereen kaupungin omistama yhtiö, joka toteuttaa Laukontorin rakennushankkeen ja omistaa kiinteistön. Hankkeen kustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa.

Laukontorin uuteen rakennukseen tulee ravintolan, kahvilan ja kahden saunan lisäksi sosiaalitilat Laukontorin torimyyjille

Rakennuksen kerrosala on 517 neliötä. Terasseja tulee kahteen tasoon yhteensä 722 neliömetrin verran.

Aiemmista tiedoista poiketen rakennukseen ei ole tulossa Hopealinjan lipputoimistoa. Toimisto sijoitetaan lähemmäksi laivojen lähtöpaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katso kuvat: TPV kohtasi JVG:n – Tamperelaiset futistytöt kokivat jymy-yllätyksen Helsinki Cupin avauksessa
 2. Tampereelle uusi luonnonsuojelualue – Tampereen kaupunki saa yli 11 hehtaarin alueen rauhoittamisesta 79 000 euroa
 3. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 4. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 5. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 6. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 7. Tulli on takavarikoinut kevään aikana ennätysmäärän nikotiinivalmisteita, varoittaa vaarasta – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 8. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 9. Kuka nykypäivän vastarannankiiskistä olisi lähinnä Juicea, kirjailija Linda Huhtinen? – "Hän on vähän samankaltainen"
 10. Kolumni: Metsästystä ja luonnonsuojelua – "Eläinkolarien määrä kulkee käsi kädessä eläinkannan kanssa"
 11. Lukijalta: Vaitinaron lisäkaista kaikille – "Joukkoliikennekaistojen yhteydessä on jo havaittu, että ne ovat ruuhkien aikana lähes tyhjiä"
 12. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 13. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een
 14. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä
 15. Nokialle suunnitellaan jätteenpolttolaitosta rakennusjätteelle – Polttojätettä käytetään rakentamisessa soran sijasta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tampere saa maisemasillan – Autoilta jo neljä vuotta sitten vapautunut Näsinsilta on muuttumassa ensi vuonna puistoksi, johon tulee myös korkeuseroja
 2. Lukijaraati: Sanna Marinin suosio hurjissa lukemissa – Joka kolmas antoi kympin
 3. Ratikalle uusi haaste – Nyt ajetaan 84 tonnin ratikalla edestakaisin Hermiankatua, kyydissä hiekkasäkkejä
 4. Oliko siitä mitään hyötyä? Tuleeko siitä melua, pölyä ja päästöjä? – Rantatunnelin vaikutuksista kattava kysely
 5. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 6. 24-vuotias Tomi kadoksissa viime perjantaista – Tuoreesta tiedosta, soita 112:een
 7. Tampereen kulttuuripääkaupunkihaulle uusi pomo – "Siirrymme nyt kriittiseen vaiheeseen"
 8. Myös naisepäilty vangittu Haapalinnan taposta - IS: Vangittuina ovat 35-vuotias äiti ja 16-vuotias poika, joilla on myös yhteistä rikoshistoriaa
 9. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 10. Koronaviikkoina piknik-kalustoja puistoon lainanneet ravintoloitsijat palkittiin – "Toivottavasti meidän ei tarvitse tehdä tästä palkinnosta perinnettä"
 11. 16-vuotias nuori mies vangittu Haapalinnan tapahtumista
 12. G Livelab Tampere täyttää 1 vuoden – Ensimmäisenä vuonna koronasta huolimatta 140 konserttia ja 24 000 asiakasta
 13. Wellnessmalli-kisan tamperelaisfinalisti Salli Leppäkoski: ”Pyrin toiminnallani rohkaisemaan kaikkia seuraamaan unelmiaan”
 14. Teatteriarvio: Taikalamppu valaisee! – "Satumainen ohjaus sopii koko perheelle"
 15. Moottoripyöräilijä ajoi 143 km/h Teiskontiellä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.