"Tytöistä ja pojista saa ja pitää puhua" – Näin kommentoi suomalaisen kasvatuksen pioneeri sukupuolikeskustelua

Pitkän linjan kasvatuskonkarin, lastenpsykiatrin ja luennoitsijan Raisa Cacciatoren näkemys suomalaisesta sukupuolikeskustelusta on selvä.

– Miehistä ja naisista ja tytöistä ja pojista saa puhua. Samalla olisi tärkeä jo pienille lapsille sanoa, että on tyttöpoikia ja poikatyttöjä, ja on ihan ookoo olla sellainen, sanoo Raisa Cacciatore.

Suosittu lastenpsykiatri ja luennoitsija on kokenut omakohtaisesti sen, millaista on elää perheyhteisössä joka ei ole perinteisesti määriteltynä tavallinen. Cacciatoren äiti kuoli, kun tyttö oli viisivuotias. Tilannetta teki raadollisemmaksi se, ettei 1960-luvun Suomeen yhdistynyt asioista puhuminen. Surutyö oli ajateltava ja koettava omatoimisesti.

Tästä johtuen Cacciatore vaikuttaa hieman vierastavan vanhemman korostunutta auktoriteettiasemaa.

– Lapsuudestani opin myös sen, että vanhemmat eivät aina ole oikeassa. Joskus vanhemmat voivat olla todellakin pihalla, ja ymmärtävät heikosti omia lapsiaan. Helpottaa kasvatusta, kun asetelman tiedostaa niin lapsi kuin heidän vanhempansakin.

Aiheesta on luettavissa lisää keskiviikon printti-Tamperelaisesta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut