Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Pirkanmaalaismies kähvelsi talostaan pantattuja kalusteita – Nyt syyttäjä vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta harvinaisesta rikosnimikkeestä

Aluesyyttäjä Olli Sulkonen vaatii pirkanmaalaiselle miehelle kolmen kuukauden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta harvinaisesta rikoksesta, vakuusoikeuden loukkauksesta. Vaihtoehtoisesti miehelle voidaan langettaa myös yhdyskuntapalvelua.

Syyttäjän mukaan rikokset ajoittuivat maaliskuun 2019 ja syyskuun 2019 väliselle ajanjaksolle. Tuolloin miehen epäillään loukanneen pankkiyhtiön panttioikeutta hävittämällä, vahingoittamalla tai ottamalla haltuunsa sekä luovuttamalla omaisuutta ilman pantinhaltijan suostumusta.

Käytännössä mies on syyttäjän mukaan irrottanut omakotitalosta sekä vienyt pois kiinteästi taloon asennettuja kalusteita sekä muuta tarpeistoa. Miehen puolisonsa kanssa omistama talo on ollut pantattuna yhtiölle.

Kalusteisiin kuuluu muun muassa kylpyhuoneen, keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteita, kylmälaitteita, kaapistoja, saunan kiukaan, poreammeen, ovia karmeineen, ikkunoita, lukkopesiä, ikkunoissa olleita markiiseja sekä autotallin ovet. Lisäksi hän on vahingoittanut kaakeliuunia.

Talon vakuusoikeus on menettelyn seurauksena laskenut ainakin 10 000 eurolla. Mies on tunnustanut esitutkinnassa menetelleensä kuvatulla tavalla.