Kun ruutuun tulee Jukka Salminen, esiin pomppaa pizza

Viipaleviikari: Kulttuurin moniottelija antaa lättysyöttöjä kuumasta uunista.

Jukka Salminen kuvasi itsensä jopa 500-asteiseksi lämpenevän pizzauunin ääressä. Jukka Salminen

Markku Makkonen

Jukka Salminen on toiminut aktiivisesti Tampereen kulttuurielämässä yli 20 vuotta.

Muusikko, dj ja valo- ja videokuvaaja on ollut lapsuudestaan asti pizzan ystävä. Nykyisin hän on myös pizza-ammattilainen, joka pyörittää omaa Slicemonger-yritystä.

– Slicemonger tarjoaa pop up -pizzeriapalveluja ja pizzatyöpajoja.

– Toivottavasti jo ensi kesänä pääsen tarjoamaan pizzaa eri paikoissa Tampereella ja pitämään työpajoja ihmisille, jotka haluavat tehdä parempaa pizzaa helposti kotioloissa, Salminen toteaa.

Idea Slicemongeriin syntyi vuonna 2018, kun Salminen työskenteli Skotlannissa Ooni Pizza Oven -yrityksessä. Firman perustaja Kristian Tapaninaho keksi idean liikuteltavasta uunista omien tarpeidensa pohjalta.

– Hän halusi tehdä herkullisempaa pizzaa, mutta kotiuunissa sen tekeminen ei ole mahdollista, koska sillä ei voi saavuttaa parasta mahdollista lämpötilaa. Insinöörisieluna hän alkoi ideoida Oonia ja nyt niitä myydään jo yli 90 maassa, myös Suomessa, Salminen kertoo.

Toivottavasti moni selviää tästä hankalasta keväästä.

Kevyt ja näppärä Ooni mahdollistaa maukkaan lätyn lisäksi sosiaalisen kokemuksen.

– Pizza ja ruoka yleensä on parasta yhdessä tehtynä ja syötynä, Salminen painottaa.

– Nyt kun tässä joudumme kaikki kökkimään kotona, niin on hyvä aika tehdä ruokaa ja opetella uusia juttuja. Ihmiset tutustuu hapanjuurileivontaan ja tekee kaikenlaisia kokeiluja, joten nyt kannattaa myös aloittaa pizzan pyörittäminen. Multa voi kysellä neuvoja!

Ja kun ”vapaus” taas koittaa, Salminen kehottaa ihmisiä tukemaan kaupungin ravintolapalveluja.

– Hyviä ravintoloita Tampereella on tosi paljon ja toivottavasti moni selviää tästä hankalasta keväästä. Laadukasta ruokaa ja juomaa saa täältä kyllä, mutta toivoisin, että kaupungista nousisi lisää nuoria dj:tä rikastamaan yöelämän tarjontaa.

Itse Salminen ei enää tiskijukan hommia tee, mutta panostus muuhun työsarkaan on vahva.

– Olen visuaalisen viestinnän Tiikerikuva-tehoyksikkö; tässä hommassa ei voi koskaan olla valmis. Se on mun päivätyö, mutta kaikki mun tekemiset jotenkin liittyy yhteen.

– Meillä on tulossa Tullikamarin Klubille pop up -konsepti, jota suunnittelen yhdessä Chef Santeri Vuosaran kanssa. Siitä tulee paras tapa viettää ravintolailta Tampereella, mutta siitä enemmän myöhemmin, Salminen vihjaa.

Kuka?

Pizzamies Jukka Salminen

ikä: 40+

perhesuhteet: perheellinen

työt: valo- ja videokuvaaja, musiikintekijä, viipaleviikari aka Ooni Ambassador

harrastukset: musiikki, veneily ja ruoka

suosikkibiisi juuri nyt: Skotlantilainen vanha juomalaulu Wee drappie O’t

maailman paras bändi: Dungen

mielipizza: Margherita

lisätietoa: tiikerikuva.com, slicemonger.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut