Tampereen Keilahalli saa uuden vuokralaisen

Urheilu: Pitkän linjan lajiaktiivit haluavat päivittää Kaupin hallin nykyaikaan.

Pitkän linjan tamperelainen keilailumies Perttu Jussila laittaa nyt Keilahallia uuteen uskoon. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen keilahallin vuokralainen vaihtuu. Tähän asti vuokralla ollut Tampereen Keilailuliitto vaihtuu heinäkuun alusta yhtiöön nimeltä LaneCare. Kiinteistön omistus säilyy edelleen Tampereen Keilahalli oy:llä.

LaneCaressa on mukana useampiakin keilailupiireistä tuttuja nimiä, kuten J ouni Helminen ja Juuso Tiainen. Näkyvämpänä tekijänä kuvioissa on mukana Sami Konsteri, vuonna 1977 syntynyt pitkän linjan keilaaja, joka uransa aikana tavoitti peräti 16 kertaa täydet 300 pistettä.

– Myös minä tulen olemaan jollakin tavalla mukana yrityksessä. Emme ole vielä ehtineet päättää roolejamme aivan tarkasti, mutta varmasti ne jäsentyvät tässä kevään ja kesän aikana. Korona on tietysti osaltaan mutkistanut kuviota, kertoo Tampereen Keilailuliiton toiminnanjohtaja, itsekin pitkän linjan lajiaktiivi Perttu Jussila.

Tampereen Kaupissa sijaitsevan keilahallin kiinteistön ja tontin omistaa jatkossakin osakeyhtiö. Nyt Jussila ja Konsteri ovat osaltaan pohtineet sitä, minkälainen toimijataho tulee olemaan jatkossa osakeyhtiöllä vuokralaisena.

– Olemme nyt pyöritelleet sitä ajatusta, millaisella yrityspohjalla lähdetään mukaan. Se on ainakin selvä asia, että paikka kaipaa remonttia. LaneCare tulee olemaan siinä ainakin iso rahoittaja, Sami Konsteri kaavailee.

Kaksikko sanoo, että kesällä konseptia on tarkoitus lyödä lukkoon, ja syksyllä tulevaisuuden suuntaviivat olisivat viimeistään lyötyinä lukkoon.

– Olemme miettineet, että yritämme tuoda keilailun oheen myös muunlaista viihdetoimintaa. Ei olisi ihan pelkkää keilailua, vaikka se on tietenkin jatkossakin keskiössä. Tampere on ehdottomasti kilpakeilakaupunki, mutta laitetaan siihen mukaan vähän viihdepuolta ja nykyaikaista miljöötä, jotta ihmiset jaksavat pidempään saman katon alla, Perttu Jussila kuvailee visiota.

Ja Sami Konsteri jatkaa heti perään.

– Monipuolistetaan palvelutarjontaa, tuodaan vähän biljardipöytiä ja kunnostetaan kabinetteja yrityksiä varten niin päivä- kuin viikonloppukäyttöönkin. Myös urheilusimulaattoreita on tulossa, Konsteri kuvailee.

Kun uutta tehdään, tarvitaan myös rahaa ja rahoitusta. Korona-aika on tuonut siihen päälle vielä omat, ennakoimattomat mausteensa.

– Koronastakin huolimatta paljon pitää nyt hankkia sellaista, mikä on uudessa hallissa välttämätöntä. On remonttia ja ravintolaa – yli 100 000 euroa ainakin menee rahaa. Keilailupuolelle ei tarvitse ostaa mitään uutta, toki asiakastilat tarvitsevat nekin päivitystä, Jussila kertoo tulevista muutoksista keilahallissa. Jussilaa ja Konsteria yhdistää lajiin liittyvä intohimo. Kumpaakin keilakärpänen puraisi jo poikasina.

– Kyllä se näin on. Lajista on tullut elämäntapa. 30 vuotta tulee nyt kun olen ensimmäisen kerran keilannut, siitä asti on asuttu jossain keilahallissa, sanoo nyt 42-vuotias, vuonna 1977 syntynyt Sami Konsteri.

Jostain on korona-aika pitänyt tosiaan tinkiäkin.

– Jouduimme nyt tinkimään siitä saunaideasta että saisimmeko sinne myös saunakabinetin. Sellaisen aika tulee todennäköisesti kesällä 2021. Yläkerrassa on onneksi kolme hyvänkokoista kabinettia, joissa pystyy pitämään kokouksia ja isompia tilaisuuksia muutenkin, Konsteri sanoo.

Tavoitteena on, että keilahalli laajentuisi idealtaan enemmänkin viihteellisemmän kokoontumispaikan suuntaan.

– Ruokatarjontaa tulee ja palveluja ihan kaikille lapsista vanhempiin ikäluokkiin. Tarkoitus on samalla myös saada keilailun imago leppoisaksi, jolloin keilahalliin tulemisen kynnys madaltuu. Meille voi tulla ihan vaan viettämään aikaa vaikkei keilaisi tai pelaisi mitään, Konsteri visioi asiaa.

Fakta

Kaupin keilahalli

Tampereella sijaitseva 24-ratainen keilahalli, joka on Kaupin Urheilupuiston välittömässä läheisyydessä.

Keilahallin vuokralaisena on kesään asti vuonna 1938 perustettu Tampereen Keilailuliitto.

Kesällä vuokralaiseksi tulee LaneCare -osakeyhtiö, jossa on mukana useampi pitkän linjan keilailunimi, muun muassa Sami Konsteri ja Perttu Jussila.

Yhtiön tavoitteena on muokata keilahallin tarjontaa sellaiseksi, että se tarjoaa elämyksiä myös muille kuin keilailua harrastaville ihmisille.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut