Nokian kaupunki muistuttaa, että perheet voivat kysyä apua myös koronapandemian aikana – "Ihan kaikkien jaksamista koetellaan nyt"

Nokialla tarjotaan apua ja tukea lasten ja nuorten perheille myös koronaviruspandemian aikana. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse ja chatissa. Palveluja tarjotaan myös kasvokkain, sillä etäauttaminen ei riitä kaikissa tilanteissa. Perheitä tuetaan tarvittaessa kotikäynneillä.

– Perheiden ei kannata viivytellä, vaan apua ja tukea on hyvä pyytää hyvissä ajoin. Joskus pelkkä keskustelu ammattilaisen kanssa voi auttaa. Ongelmien ei tarvitse olla suuria, jotta voi olla yhteydessä, kertoo Nokian kaupungin tiedotteessa asiasta psykologi, perhekeskuksen esimies Annina Saunajoki.

– Riski ongelmien kasautumiselle on erityisesti perheissä, joissa kuormitusta on ollut jo ennen koronatilannetta, mutta ihan kaikkien jaksamista koetellaan nyt. Esimerkiksi yksinhuoltajaperheissä normaalit tukiverkostot saattoivat kadota koronan myötä, kun toinen vanhempi ei voi tavata lastaan tai isovanhemmat eivät voi hoitaa lapsenlapsia, kuvailee johtava sosiaalityöntekijä Sari Pihlajamäki.

Poikkeusoloissa on hyvä pohtia myös vaihtoehtoisia muotoja perheiden väliselle yhteistyölle ja uusperhekuvioille, jos esimerkiksi lapsen ja vanhemman tapaamiset ovat mahdottomia järjestää. Monet viestintäkanavat toimivat kuitenkin lapsen ja vanhemman välillä ja tukevat vanhemmuutta.

Sari Pihlajamäki painottaa, että turvakodit ovat käytössä ja avoinna myös korona-aikana.

– Vaikeissakin tilanteissa lasten ja nuorten pitäisi saada kasvaa turvallisissa oloissa. Olemme nyt panostaneet erityisesti puhelinneuvonta- ja Chat-palveluihin, jotta meihin saa yhteyden helposti ja pääsemme ratkaisemaan ongelmia yhdessä perheiden kanssa, Pihlajamäki kertoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut