Esitys: Tampereen lukiot ja Tredu etäopetuksessa lukukauden loppuun – Päätös tulossa jo keskiviikkona

Elinvoima- ja osaamislautakunnalle esitetään, että Tampereen kaupungin lukiot ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu jatkavat etäopetusta kevätlukukauden 2020 loppuun eli 30. touokuuta saakka.

Lautakunta päättää asiasta keskiviikkona.

Opetuksen järjestäminen etäopetuksena kevätlukukauden loppuun saakka on perusteltua, sillä esimerkiksi lukiokoulutuksessa viides eli lukuvuoden loppuun ajoittuva jakso on suunniteltu toteutettavaksi etäopetuksena.

Mikäli oppilaitokset avattaisiin 13. toukokuuta jälkeen, lukioissa jäljellä olisi enää vain yksi viikko varsinaista opiskelua ja sen lisäksi loppujakso. Lukiokoulutuksen arvion mukaan työskentelytavan muutos tuottaisi siinä vaiheessa lukukautta opiskelulle enemmänkin häiriötä kuin hyötyä.

Myös Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa etäopetuksen jatkaminen kevätlukukauden loppuun nähdään tarkoituksenmukaiseksi. Etäopinnot järjestetään siten, ettei valmistuvien opiskelijoiden opintojen suorittaminen vaarannu. Näytöt toteutetaan pääsääntöisesti työelämässä, mutta tarpeen vaatiessa näytöt on mahdollista toteuttaa myös oppilaitoksen tiloissa erityisin järjestelyin.

Lisäksi erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden opintoja tuetaan mahdollistamalla lähiopetus pienille ryhmille. Tredussa keväällä tehdyn kyselyn perusteella etäopinnot ovat sujuneet pääsääntöisesti hyvin.

Valtioneuvoston asettamat, koulutusta koskevat rajoitukset ovat voimassa 13. toukokuuta saakka. Jos valtakunnallisia kokoontumisrajoituksia päätetään purkaa, asiointi ja tapaamiset Tampereen kaupungin lukioissa ja Tredussa voidaan järjestää asetettujen rajoitusten puitteissa.

Opiskelun osalta jakso on kuitenkin perusteltua viedä loppuun aloitetulla tavalla eli etäopetuksena. Tredun kesäaikaisista opinnoista ohjeistetaan opiskelijoita erikseen sekä alkavien että jatkavien opintojen osalta.

Tampereen kaupungin lukiokoulutus siirtyi etäopetukseen maanantaina 16. maaliskuuta ja Tredu tiistaina 17. maaliskuuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut