Tamperelaisravintola lainaa pöytiä ja tuoleja puiston puolelle – "Hämeenpuistossa on 1,5 kilometriä tilaa, joten kunnon turvavälitkin mahtuu pitämään"

Hämeenpuistossa koettiin tiistaina pikniktunnelmaa. Turvavälit muodostuivat erikseen pyytämättä riittäviksi.
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Kyllä siinä ohikulkijat pysähtyivät katsomaan, naurahtaa ravintoloitsija Sami Lappalainen, jonka Hämeenpuiston varrella sijaitseva Gastropub Tuulensuu aloitti tänään lainaamaan asiakkailleen retkipöytiä ja -tuoleja ruuan tai juoman nauttimiseen puiston puolella.

– Annamme asiakkaille pöydän ja tuolin lainaan sillä ehdolla, että he ne palauttavat. Niiden kanssa ruuan ja juoman voi mennä nauttimaan puistoon piknikhengessä.

Eduskunnan päätöksellä ravintoloiden ulosmyynti on sallittu, mutta ruokailutilat täytyy pitää kiinni.

Pöytäkalustoja Tuulensuussa on tällä hetkellä kymmenkunta. Lappalaisen mukaan lisää hankitaan, jos kysyntää on. Pöytäkaluston voi myös varata etukäteen.

– Hämeenpuistossa on 1,5 kilometriä tilaa, joten kunnon turvavälitkin mahtuu pitämään.

Pöytiin tarjoilua ei puistoon saa. Ruuat ja juomat pitää hakea sisältä. Lappalaisen tulkinnan mukaan juomien nauttiminen puistossa rinnastuu lain sallimaan siistiin piknikkäyttöön.

Järjestyslain mukaan päihdyttävän aineen nauttiminen yleisellä paikalla on kielletty, mutta se ei koske ”alkoholijuoman nauttimista puistossa tai muulla siihen verrattavalla yleisellä paikalla siten, että nauttiminen sekä siihen liittyvä oleskelu ja käyttäytyminen ei estä tai kohtuuttomasti vaikeuta muiden oikeutta käyttää paikkaa varsinaiseen tarkoitukseensa”.

– Tämä on uudenlaista kaupunkikulttuuria ja tuulahdus vapautta tänä tiukkana sääntöjen aikana, tiivistää Lappalainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut