Koronakysely: Jo lähes puolet irtisanonut tai lomauttanut Tampereella – Kauppakamari huolissaan ulkomaalaisen työvoiman pääsystä maahan

Tampereella noin 44 prosenttia Kauppakamarien kolmanteen koronakyselyyn vastanneista yrityksistä kertoo koronatilanteen jo aiheuttaneen henkilöstövähennyksiä eli lomautuksia tai irtisanomisia.

Noin 60 prosenttia arvioi, että henkilöstön määrä vähenee seuravan kahden kuukauden aikana. Konkurssin riskin arvioi koronaviruksen vuoksi nousseen noin 32 prosenttia vastaajista.

– Hallituksen koronashokkia pehmentävät toimet ovat olleet ihmisten terveyden kannalta hyviä, mutta epidemian keston kannalta eivät välttämättä niin hyviä: kun epidemia ja rajoitukset jatkuvat, isku yritysten terveyteen on kohtalokas, sanoo Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen tiedotteessa.

Hän huomauttaa, että työttömyyslukujen noususta huolimatta yritysten toiminnan turvaamiseksi ulkomaisen työvoiman maahanpääsyn päätökset pitää saada nopeasti ja perustellut hakemukset tulee aina hyväksyä.

Kyselyyn vastanneista Tampereen kauppakamarin jäsenyrityksistä 23 prosenttia ilmoitti, että Suomen ulkorajojen sulkeminen ulkomaiselta työvoimalta on haitannut liiketoimintaa.

– Mutta Pirkanmaalla esimerkiksi ratikkatyömaa, muu rakentaminen ja teollisuus tarvitsevat ulkomaista työvoimaa. Rakentajien, asentajien, asiantuntijoiden ja muiden avainhenkilöiden pitää päästä maahan – se on välttämätöntä, jotta työt voivat jatkua niin työmailla, toimistoissa, tehtaissa kuin maataloudessakin.

Kyselyyn vastanneista Tampereen kauppakamarin jäsenistä 93 prosenttia arvioi koronaviruksen vaikuttaneen yrityksen toimintaan. Liikevaihtoon se on vaikuttanut negatiivisesti 77,4 prosentilla. Kahden seuraavan kuukauden aikana negatiivisia vaikutuksia liikevaihtoon odottaa 87 prosenttia.

Kolmas koronakysely toteutettiin maanantaina 20. huhtikuuta. Kysely lähetettiin kaikille kauppakamarien jäsenyrityksille.. Edelliset kyselyt tehtiin 16.–17.3. ja 30.–31.3. Tampereella vastaajia oli 330.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut