Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yritykset: Testaamisen lisääminen piristäisi liiketoimintaa – Kokoontumisrajoitukset suurin bisneksen haittatekijä

Yritysten mielestä koronaviruksen nykyistä laajempi testaaminen ja tartuntaketjujen tarkempi jäljittäminen vaikuttaisivat myönteisesti liiketoimintaan.

Niiden avulla turvataan ihmisten terveyttä, mutta myös voitaisiin vähentää rajoituksia ja saada ihmiset töihin ja liiketoiminta pyörimään.

– Jos keskitytään vain epidemian torjuntaan, pysäytetään talous kokonaan. Tämä kaataa yritykset sekä tuhoaa työpaikat ja hyvinvoinnin. Siksi on löydettävä pian tie ulos haittaavimmista rajoituksista vähiten taloutta haittaavilla keinoilla, samalla epidemiaa hilliten. Paluu normaaliin elämään on mahdollista vain, jos laajamittainen konkurssien aalto sekä työsuhteiden katkeaminen pystytään välttämään, arvioi Keskuskauppakamarin pääekonomisti Mauri Kotamäki tiedotteessa.

Kauppakamarien kolmanteen koronakyselyyn vastanneet kokivat nykyisistä rajoituksista kaikkein haitallisimmaksi kokoontumisrajoitukset. Jos kokoontumiset rajattaisiin alle viiteen henkeen, sen koki kielteiseksi tai erittäin kielteiseksi 60 prosenttia vastaajista.

Kolmas koronakysely toteutettiin maanantaina 20. huhtikuuta

Kysely lähetettiin kaikille kauppakamarien jäsenyrityksille.. Edelliset kyselyt tehtiin 16.–17.3. ja 30.–31.3.