Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereelle ehdotetaan Titanic-leikkipuistoa – "Toisi Tampereelle myös kansainvälisestä näkökulmasta uutta huomiota"

Kaupunginvaltuutettu Ari Wigelius (sd.) ehdottaa, että Tampereelle rakennetaan Titanic-puisto, jossa on aitoa esikuvaansa muistuttava leikkivälinelaiva.

Wigelius jättää asiasta valtuustoaloitteen tänään.

– 1900-luvun alun suurimpaan laivaonnettomuuteen joutunut Titanic kiehtoo tamperelaisia lapsia edelleen. Tampereen kirjastossa Titanic aiheiset kirjat ovat koko ajan varattuina. Youtuben kautta lapset näkevät mitä ihmeellisimpiä faktoja traagisesta onnettomuudesta. Lapsille tulee videoiden katsomisen jälkeen välitön tarve lähteä ulos leikkimään laivaleikkejä kuin suurien urheilutapahtumien jälkeen lapset lähtevät pihapeleihin, perustelee Wigelius aloitettaan.

Wigeliuksen mielestä luontevin paikka Titanic-puistolle olisi lähellä Mustalahden satamaa.

– Titanic-puisto toisi Tampereelle myös kansainvälisestä näkökulmasta uutta huomiota, kun laivan tarina tunnetaan lähes kaikkialla maailmassa. Teemapuiston sijoittelussa voitaisiin ottaa huomioon puiston vetovoima turistien keskuudessa. Puistoon voitaisiin sijoittaa myös paikallisia sisävesilaivojen pienoismalleja, kuten Tarjanteen tai Höyrylaiva Kurun leikkivälineiksi ja kertoa ohessa laivoista tarinoita lapsille.