Tampereen kaupunki aloittaa yt-neuvottelut – Mukana 1 000 työntekijää, lomautuksen kesto enintään 90 päivää

Tampereen kaupunki aloittaa yt-neuvottelut koronavirusepidemiasta johtuvien poikkeusolojen vuoksi

Kaupunginhallitus päätti asiasta tänään.

Mahdolliset lomautukset kestävät enintään 90 päivää. Yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen jatkotoimista päättää kaupunginhallitus.

Neuvottelut koskevat sivistyspalvelujen ja Tampereen kaupunkiliikenteen henkilöstöä sekä mahdollisia muita tehtäviä, joissa työ on vähentynyt olennaisesti eli noin tuhatta henkilöä.

Sosiaali- ja terveyspalveluissa henkilöstön tarve on kasvanut, mutta monien muiden kaupungin tarjoamien palvelujen kysyntä ja tarve on vähentynyt. Osa kaupungin palveluista on suljettu tai toiminta on supistunut valtioneuvoston päätöksen perusteella.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan muun työn tarjoamista ja vaihtoehtojen selvittämistä kuten muun muassa vuosilomasuunnittelua jatketaan niin valtioneuvoston päätöksen perusteella suljettujen palveluiden kuin muidenkin tehtävien osalta.

Viiden päivän kuluttua kutsun lähettämisestä alkaa minimissään 14 päivän neuvotteluaika. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa uudelleen neuvottelujen päätyttyä.

Mikäli henkilöstöä päätetään lomauttaa, on lomautuspäätös toimitettava työntekijöille kuukautta ennen lomautuksen alkamista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut