Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätös: Ratikkaurakka jaetaan kahtia – Ratikan osa 2 on nyt osat 2A ja 2B –

Tampereen raitiotien läntinen osuus jaetaan kahteen osaan, päätti Tampereen kaupunginhallitus maanantaina.

Valtuuston päätettäväksi tuodaan lokakuussa raitiotien jatkaminen Pyyninkintorilta Lentävänniemeen siten, että rakentaminen alkaisi osuudella 2A Pyynikintorilta Santalahteen ja jatkuisi osuudella 2B Santalahdesta Lentävänniemeen, kun Näsijärven järvitäytön luvat ovat lainvoimaiset. Järvitäytöstä on valitettu hallinto-oikeuteen.

Tavoitteena on jatkaa raitiotien rakentamista vuodenvaihteesta 2020–2021 alkaen nyt rakenteilla olevan ykkösosan jatkeeksi Pyynikintorilta eteenpäin kohti Lentävänniemeä ilman, että osaa 1 rakentavaa Ritiotieallianssia tarvitsee purkaa. Raitiotieradan rakentaminen Pyynikintorin ja Santalahden välillä kestää arviolta kolme vuotta.

Rakentaminen jatkuisi osalla 2B Santalahti–Lentävänniemi heti, kun Hiedanrannan Järvikaupungin järvitäytön lupa on lainvoimainen ja mikäli asian oikeuskäsittely ei ole tuonut merkittäviä muutoksia raitiotieradan suunnitelmiin. Asia tuodaan uudelleen kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn mikäli tilanne olennaisesti muuttuu täyttöluvan osalta.

Ensimmäisenä Pyynikintorilta Santalahteen rakennettavaan osuuteen sisältyy raitiotiepysäkit Sepänkadulle ja Rantatielle sekä päätepysäkkimahdollisuus Santalahteen, mutta ei Paasikiventien ylittävää Näsijärven ranta-alueelle johtavaa raitiotiesiltaa.

Erikseen päätettäessä raitiotieliikenne voitaisiin välivaiheena aloittaa Santalahteen vuoden 2023 aikana. Hiedanrannan keskusaukion vaihteiden ja kolmioraiteen rakentaminen sisältyvät osan 2 B toteutussisältöön.

Raitiotien ensimmäisen osasta oli valmiina maaliskuun 2020 lopulla 83 prosenttia. Raitiotietä rakennetaan nyt väleille Hervanta–Pyynikintori ja Tays–Hatanpään valtatie. Liikennöinti raitiotiellä alkaa vuonna 2021