Jos opetetaan toimimaan sydänkohtauksessa, niin miksei paniikkikohtauksessa? – Aloite: Kouluihin kahden päivän mielenterveyden ensiapukoulutus

Aloitteessa ehdotetaan mielenterveyden ensiapukoulutusta Tampereen kouluihin. Leena Koivisto/ESM:n arkisto
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Vihreiden kaupunginvaltuutettu ja puolueen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio on tekemässä valtuustoaloitteen mielenterveyden ensiapukoulutuksen toteuttamiseksi oppilaille ja opettajille maanantaisessa kaupunginvaltuuston historian ensimmäisessä etäkokouksessa.

Aloitteen myötä Tampereen koulussa toteutettaisiin kahden päivän koulutus, joka sisältää mielenterveyden ja oman hyvinvoinnin vahvistamisen perusteet, ohjeita riskitilanteiden tunnistamiseen ja muiden auttamiseen, ja oppimateriaalin elämänkriiseistä selviämiseen ja erilaisten mielenterveyden häiriöiden tunnistamiseen.

– Kouluissa opetetaan antamaan ensiapua sydänkohtauksen tai onnettomuuden varalle, mutta ei siihen, kuinka autetaan vaikka kaveria, jolla on paniikkikohtaus tai itsetuhoisia ajatuksia, Mustakallio sanoo tiedotteessaan.

Mielenterveyden ensiaputaitojen koulutusta voidaan toteuttaa mielenterveyden ammattilaisen tai mielenterveyden ensiapukouluttajaksi koulutetun opettajan avulla. Mallin mukaisia koulutuksia on jo olemassa esimerkiksi mielenterveysjärjestöjen toteuttamina.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut