Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuonna 85 tekee paluun vappuaattona korona-ajan versiona – "Kollektiivinen koko kansan kokemus, jonka aikana voi unohtaa koronaviruksen"

Supersuosittu Vuonna 85 Remix tekee paluun korona-ajan versiona.

Tampereen Työväen Teatterissa vuosina 2006–2013 esitetty musikaali luetaan ja lauletaan siinä mukana olleiden näyttelijöiden voimin verkossa vappuaattona 30. huhtikuuta kello 19 alkaen.

Lukudraaman jälkeen pidetään Kasaribileet musikaalin alkuperäisen Alabama House Bandin johdattamana. Bileissä bändi soittaa top 10-listan kasariklassikoista.

Musikaalin lukudraamaa ja Kasaribileitä voi seurata Facebook Liven ja Youtuben kautta ilmaiseksi Vuonna85Livestream -sivujen kautta.

– Vuonna 85-livestream on verkossa tapahtuva, kollektiivinen koko kansan kokemus, jonka aikana voi unohtaa koronaviruksen, ja keskittyä hyvän mielen tarinaan manserock-klassikoiden säestämänä, sanoo idean isä, musikaalin ohjaaja ja toinen käsikirjoittaja Riku Suokas TTT:n tiedotteessa.

Suokas on luonut tapahtuman konseptin yhdessä musikaalin toisen käsikirjoittajan Heikki Syrjän kanssa.

–Tarkoitus on, että vappuaattona, Suomen virallisena karnevaalipäivänä, yleisö pukeutuu 80-luvun vaatteisiin, juhlii, lähettää kuvia someen ja laulaa näyttelijöiden mukana, kukin omissa kodeissaan, visioivat Suokas ja Syrjä.

Luku- ja lauludraamassa on mukana koko joukko TTT:ssä nähdyn musikaalin alkuperäisiä tähtiä, joita nähtiin jo vuoden 2006 musikaalikantaesityksessä.

Live-striimissä nähdään Sami Hintsanen, Kaisa Hela, Jari Ahola, Mikko Nousiainen, Pentti Helin, Mika Honkanen, Ilkka A. Jokinen, Eriikka Väliahde, Jari Leppänen, Antti Seppä ja Kristiina Hakovirta.

Illan juontavat musikaalin käsikirjoittaja-ohjaaja duo Riku Suokas ja Heikki Syrjä. Esityksen musiikista ja sen jälkeen striimattavista Kasaribileistä vastaa Alabama House Band, eli Pekka Siistonen, Ari Toikka, Louie So, Jussi Ojanen ja Teemu Broman.

Vuonna 85 on Suomen teatterihistorian katsotuin musikaalikantaesitys. Kaiken kaikkiaan sen on nähnyt noin 540 000 katsojaa kaikissa sen eri versioissa, mukaan lukien Pyynikin kesäteatterin, Mauno Peppone -sooloesityksen ja elokuvan katsojat.