Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostia pysyy Tampereella tammikuuhun – Koronan takia ovensa sulkeneen Vapriikin suosikkinäyttely pääsee jatkoajalle

Vapriikin 10. toukokuuta sulkeutuvaksi ilmoitettu Ostia, portti Roomaan -näyttely pääsee jatkoajalle.

Vapriikki neuvotteli italialaisten museoiden kanssa jatkoaikaa esinelainoille, ja näyttely on esillä Tampereella 10.1.2021 saakka. Kesälle suunniteltu Apinat - kädellisten tarina siirtyy loppuvuoteen 2021.

Tampereen museot joutuivat sulkemaan ovensa maaliskuussa koronaepidemian takia.

Ostia, antiikin Rooman satamakaupunki, sijaitsee Tiber-joen muinaisella suulla noin 25 kilometrin päässä Roomasta. Ostia on yksi Rooman valtakunnan parhaiten säilyneistä kaupungeista, ja sen jäännökset antavat runsaasti tietoa etenkin kaupungin monikulttuurisesta työväestöstä ja tavallisten ihmisten arjesta.

Esiin on kaivettu muun muassa asuintaloja, temppeleitä, kylpylöitä, kauppoja, baareja, varastorakennuksia, leipomoita, pesuloita, hautausmaita ja teatteri. Jopa 100 hehtaarin alueelle levittäytyvästä rauniokaupungista on tutkittu vasta noin 35 hehtaaria, joten maan alla odottaa vielä monta rakennusta ja tarinaa kaupungista.

Vapriikin näyttely kertoo pääosin Ostian kukoistuskaudesta 100–200-luvuilla jaa. Tuolloin Ostia oli Rooman valtakunnan tärkein satamakaupunki, noin 50 000 asukkaan kansainvälinen merenkulun ja kaupan keskus.