Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoaloite: Koronan jälkeisen Tampereen jälleenrakentamisesta suunnitelma jo nyt

Tampereella esitetään laajaa sosiaalisen ja taloudellisen jälleenrakentamisen ohjelmaa koronan jälkeiseen aikaan.

kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd.) jättää asiasta valtuustoaloitteen tänään kaupunginvaltuustossa.

– Toimeentulon vaikeudet jättävät jäljen, joka voi näkyä vielä vuosien päästä, kuten kävi 90-luvun laman jälkeen. Koronaepidemian seuraukset tulevat näkymään heikentyneenä sosiaalisena ja taloudellisena hyvinvointina ja lisäämään tarvetta erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluille, työllisyyspalveluille sekä elinkeinopalveluille, perustelee Dündar-Järvinen.

Aloitteessa esitetään, että Tampereella laaditaan sosiaalisen ja taloudellisen jälleenrakentamisen ohjelma, jonka tarkoitus on kartoittaa ne toimet, joilla Tampereen kaupunki ehkäisee ja korjaa koronaepidemian sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia.

Valtuutettu esittää myös selvitystä lapsiperheiden tilanteesta ja hyvinvoinnista sekä lastensuojelutyön vahvistamista ja perheitä tukevia toimia. Selvitys pitäisi tehdä myös kotihoidon asiakkaiden ja työntekijöiden tilanteesta.

Luottamushenkilöiden jalkautumista koronan jälkeisenä aikana on aloiteen mukaan lisättävä. Luottamushenkilöiden ja erityisesti kaupunginvaltuutettujen tulee saada realistinen ja ajantasainen tieto kuntalaisten tilanteesta ja hyvinvoinnista.

Myös investointeja hyvinvointia tuottaviin hankkeisiin pitäisi aikaistaa, lisätä vuoropuhelua sivistys- ja kulttuuritoimijoiden kanssa keinoista, joilla kulttuurituotanto ja toimijoiden edellytykset voidaan palauttaa epidemiaa edeltävän ajan tasolle sekä elinkeinopoliittisia tukitoimia yrityksille tulisi aloitteen mukaan liästä.